back to top
15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κλιμακώνει την ένταση στα σύνορα η Τουρκία – Μαζική επίθεση με χημικά

Διαβάστε επίσης

Περίπου 2.900 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα εμποδίστηκαν από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή συνελήφθησαν 8 άτομα. Επτά προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία. Παράλληλα εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Άγκυρας για αποστολή χιλίων στελεχών του τμήματος ειδικών επιχειρήσεων της Τουρκικής αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα ακολούθησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής επεισόδια αυξημένης έντασης που προκαλούν ανησυχία για την εκδήλωση ακόμη  και ενός θερμού συμβάντος. Ομάδα ατόμων από την τουρκική πλευρά του φράχτη πέταξε χημικά προς την ελληνική πλευρά, ενώ «αύρα» της ΕΛΑΣ προχώρησε σε ρίψη νερού. Πυκνός καπνός σκέπασε τον ορίζοντα κατά μήκος του φράχτη. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίες συνεχίζουν να αποτρέπουν καθημερινά χιλιάδες απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

[su_slider source=”media: 169896,169897,169898,169899″ title=”no”]

Κλιμάκια της ΝΔ και του ΚΚΕ στον Έβρο

Σήμερα αναμένεται στις Καστανιές αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργο Στεργίου, τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου ‘Ακη Παρασκευόπουλο, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη της ΝΟΔΕ Έβρου. Η αντιπροσωπεία της ΝΔ θα επισκεφθεί και την παρέβρια ζώνη του δήμου Σουφλίου και της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα βρεθούν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής του Έβρου, «στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και κατοίκων της περιοχής που τις τελευταίες μέρες συνδράμουν στην αποτροπή της παράνομης εισόδου χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας».

Σήμερα, εξάλλου, θα περιοδεύσει στον Έβρο κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Δελή, και θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Δένδιας: H ΕΕ δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου

«Αντιμετωπίζουμε μία μαζική μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης. Μεταναστών, οι οποίοι διαβιούν στην Τουρκία εδώ και χρόνια.Έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η πληθυσμιακή αυτή μετακίνηση έχει δημιουργηθεί και ενορχηστρωθεί από την Τουρκία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε στο Ζάγκρεμπ ενώ προσέθεσε «Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου».

Είναι ενδεικτικό ότι συνολικά 1.871 άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, στην περιοχή του Έβρου και εμποδίστηκαν από τις ελληνικές αρχές από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 18.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Συνολικά, από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης είχε αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 36.649 άτομα ενώ συνελήφθησαν 252.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη  χθεσινή συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για  νεα κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ, τόσο ο καταυλισμός που είχε στηθεί στην περιοχή Παζάρ Κουλέ της Τουρκίας, απέναντι από τις Καστανιές, όσο και αυτός στην Αδριανούπολη, απ’ όπου αποχώρησαν περίπου 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα