18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το 1821 αλλιώς

Διαβάστε επίσης




Ο Αθήνα 9.84, ο σταθμός της πόλης, στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, εντάσσει στο πρόγραμμά του ειδικές εκπομπές που ερευνούν, θυμίζουν και αναδεικνύουν  μνήμες, προφορικές και καταγεγραμμένες μαρτυρίες εκείνης της εποχής. Ταυτόχρονα οργανώνει και συντονίζει συζητήσεις με κύριο άξονα τα χρόνια της Επανάστασης και τη σύνδεσή τους με το 2021.

Πιο αναλυτικά:

Α) Από την 1η Μαρτίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου δημιουργεί και εντάσσει στο πρόγραμμά του καθημερινά μονόλεπτα με θεματολογία που αναδεικνύει τις ημέρες της Επανάστασης με πηγές από προφορικές μαρτυρίες, κείμενα, βιογραφίες αλλά και ιστορικές μελέτες. Μέσα από αυτές τις 200 μικρής διάρκειας εκπομπές αναδεικνύονται θέματα από το δημοτικό τραγούδι μέχρι τους Γενίτσαρους και από τους Αρβανίτες έως τα επαναστατικά κινήματα, τον Μωριά και το παιδομάζωμα.

Την επιμέλεια των ειδικών ένθετων έχει ο εκπαιδευτικός Παύλος Κουτουζής.

Τα εκφωνεί η δημοσιογράφος Άννα Μπάστα.

Θα μεταδίδονται καθημερινά στις 10:58 και 17:58.

Β) Την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, 1 με 2 το μεσημέρι, από τον Μάρτιο έως και τον Δεκέμβριο, δημιουργούνται 10 ειδικά ωριαία αφιερώματα επιλέγοντας και αναλύοντας θέματα που συνδέουν εκείνες τις ημέρες με όσα ζούμε και βιώνουμε σήμερα. Στις εκπομπές αυτές φιλοξενούνται ιστορικοί, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και άνθρωποι του Πολιτισμού που φωτίζουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τα ακόλουθα επιλεγμένα θέματα.

Την επιμέλεια των θεματικών αυτών εκπομπών καθώς και την επιλογή των προσκεκλημένων έχει η Σοφία Καρύμπαλη- Κυριαζή, Δρ. Ιστορίας του ΕΚΠΑ και φιλόλογος. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Αποστολίδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα