back to top
18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Άφαντη και η «Κελέση» – Εκδόθηκε ένταλμα βίαιης προσαγωγής

Διαβάστε επίσης

Την πλάτη στο κλιμάκιο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που την περίμενε για κατάθεση στις 4μ.μ. στη ΓΑΔΑ, γύρισε και ο δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας.

Η «Αικατερίνη Κελέση», όπως είναι η κωδική της ονομασία, δεν προσήλθε για κατάθεση και σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε εναντίον της ένταλμα βίαιης προσαγωγής κάτι που ισχύει ήδη για τον έτερο προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη».

Το ΚΚΕ δεν συμφώνησε με την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής και ο εκπρόσωπός του στην Επιτροπή Νίκος Καραθανασόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η όλη διαδικασία εξελίσσεται σε ένα φιάσκο.Θεωρούμε ότι και η νέα έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής θα είναι ατελέσφορη και ζητάμε να αρθεί το καθεστώς προστασίας και ανωνυμίας των μαρτύρων για να προχωρήσει η διαδικασία και να μπει στην ουσία. Ο καθένας παίρνει την ευθύνη για την στάση που θα τηρήσει από εδώ και πέρα».

Τα μέλη της επιτροπής αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας τόσο για την ίδια όσο και για τον μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος επίσης δεν προσήλθε να καταθέσει χθες και παραμένει άφαντος.

Νωρίτερα, αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, κατέθεσαν η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, και ο εισηγητής της Κ.Ο. Σπύρος Λάππας, ζητώντας να παρέμβει για τη μη εκτέλεση του εντάλματος βίαιης προσαγωγής κατά του “Μάξιμου Σαράφη”. Υποστηρίζουν ότι η βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα θα οδηγούσε ευθέως σε άρση του καθεστώτος προστασίας του.

Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, σχολιάζοντας τη μη προσέλευση των προστατευόμενων μαρτύρων, έκανε από τη ΓΑΔΑ, την ακόλουθη δήλωση: «Δεν εμφανίστηκαν και δεν ανευρέθησαν. Φαίνεται ότι έχουμε συστηματική και συντονισμένη δράση που δεν είναι άσχετη και ασύνδετη με πρωτοβουλίες από άλλα κέντρα. Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός παραθεσμικού κυκλώματος που εκκολάφθηκε σε αρμούς δικαστικής εξουσίας με πολιτική σκοπιμότητα.´Ο,τι και να κάνουν, η ώρα να λογοδοτήσουν είναι κοντά».

ΕΛ.ΑΣ: Οι μάρτυρες δεν φυλάσσονταν ούτε παρακολουθούνταν

Σε ανακοίνωση για τους προστατευόμενους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι μάρτυρες αναζητούνται. Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε ότι στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

«Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων. Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει», κατέληξε η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δημήτρης Ράντος – Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα