back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ν. Καραθανασόπουλος στον Αθήνα 9.84: Η αλήθεια δεν μπορεί να διερευνηθεί με μάρτυρες που αποκρύπτουν τα στοιχεία τους

Διαβάστε επίσης

Το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis με αφορμή και τη χθεσινή μη προσέλευση του «Μάξιμου Σαράφη” στην ΓΑΔΑ, όπου επρόκειτο να καταθέσει, έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Στο θέμα αναφέρθηκε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Νόνη Καραγιάννη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής Νίκος Καραθανασόπουλος.
“Είμαστε αντίθετοι με το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα γιατί θεωρούμε ακριβώς ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναζήτηση της αλήθειας και δεν μπορεί αυτή η αλήθεια να διερευνηθεί με μάρτυρες που αποκρύπτουν τα στοιχεία τους» τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «πολύ πιο αποτελεσματικά μπορεί να προστατευτεί κάποιος ο οποίος καταγγέλλει κάτι επώνυμα κι όχι ανώνυμα».

“Όταν λοιπόν δεν εμφανίστηκε ο προστατευόμενος μάρτυρας με την επωνυμία Σαράφης, εμείς τότε αρνηθήκαμε να προσφύγουμε στη διάταξη που λέει περί βίαιης προσαγωγής τους, διότι κι αυτή η βίαιη προσαγωγή θα γινόταν υπό καθεστώς ανωνυμίας και τονίσαμε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στο αίτημα για άρση του καθεστώτος προστασίας” πρόσθεσε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα