back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στη τελική ευθεία για την κάλπη με οξεία αντιπαράθεση

Διαβάστε επίσης

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση καθώς οδεύουμε στην τελική ευθεία προς την κάλπη και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων πραγματοποιούν τις τελευταίες ομιλίες τους.

«Απόψε στέλνουμε το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ας μη βιάζονται οι πρίγκιπες να επιστρέψουν στο θρόνο. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, κάνοντας λόγο για παρουσία του κόσμου που θυμίζει άλλες εποχές.

«Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ’ όλα θέμα συνείδησης», είπε ο Αλ. Τσίπρας και ζήτησε να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά «τι έζησε ως το 2014 και πως είναι η χώρα σήμερα, ελεύθερη από τα δεσμά του ΔΝΤ, των δανειστών, και να συγκρίνει με ψυχραιμία και με λογική, να κρίνει» και «να φέρει στην κάλπη έναν ακόμη που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο». «Συζητάμε με κάθε πολίτη, είτε είναι αριστερός είτε είναι δεξιός, είτε είναι κεντρώος», είπε και τόνισε πως «την επόμενη Κυριακή βάζουμε Πρώτα τη ζωή μας. Πρώτα την Ελλάδα. Πρώτα τον άνθρωπο. Και γυρίζουμε το παιχνίδι».

Κ.Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή

Σε μια διαφορετική συνέντευξη όπου δέχθηκε ερωτήσεις από 10 δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Όπως είπε, μόνο με ισχυρή εντολή θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και μόνο μια ισχυρή ΝΔ θα μπορέσει να διασφαλίσει τη σταθερότητα. «Αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση θα πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική. Εγώ δεν έχω ακούσει άλλο κόμμα να λέει ότι θα ενδιαφερόμουν να στηρίξω μια κυβέρνηση συνεργασίας. Η μόνη σίγουρη λύση είναι μια ισχυρή εντολή στη ΝΔ» είπε, προσθέτοντας πως το μήνυμα των εκλογών δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. «Η ευθύνη περνάει στους πολίτες. Η ισχυρή εντολή που ζητάμε είναι εντολή εφαρμογής ενός σαφούς προγράμματος» είπε τονίζοντας πως την επόμενη μέρα, στην κυβέρνηση θα είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση.

Φ.Γεννηματά : Αυτόνομη πορεία

Καθαρή και ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής ζήτησε από τους πολίτες κατά την αποψινή κεντρική προεκλογική της ομιλία στο Θησείο, η Φώφη Γεννηματά.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι το ΚΙΝΑΛ έχει χαράξει αυτόνομη πορεία, δεν κάνει συμβιβασμούς και δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση ως συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί.

Η κ. Γεννηματά αφού προέταξε την πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα για το συμφέρον, όπως είπε, της χώρας, κάτι που ως υπεύθυνη αντιπολίτευση μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εγγυηθεί, τόνισε ότι ένα ισχυρό ΚΙΝΑΛ θα αποτρέψει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δ.Κουτσούμπας: Να μην χαθεί καμία ψήφος

«Στηρίξτε, ψηφίστε ΚΚΕ. Ακυρώστε τα σχέδια που θέλουν το ΚΚΕ με μειωμένα ποσοστά, με λιγότερη δύναμη, με λιγότερους βουλευτές. Κάντε τώρα αυτό που αναβάλετε για αργότερα! Στην κάλπη ρίξτε ΚΚΕ. Καμία ψήφος για το ΚΚΕ δεν πρέπει να χαθεί και δεν θα χαθεί», είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στην κεντρική προεκλογική ομιλία του την πλατεία Συντάγματος.

Ο Δ. Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών Κυβερνήσεων: «Είμαστε εδώ χιλιάδες. Όχι μόνο τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ. Μαζί μας είναι επίσης, χιλιάδες που μπορεί να μην συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά σήμερα παίρνουν την απόφαση, κάνουν το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Γνωρίζουμε όλοι καλά, το νιώθει κι ο κόσμος που συζητήσαμε μαζί του και θα συνεχίσουμε να συζητάμε μέχρι την τελευταία στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή ότι στις 7 Ιουλίου, αυτό που κρίνεται είναι, αν την επόμενη μέρα, ο λαός μας θα βγει πιο δυνατός για τις μάχες που έρχονται.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα