back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: «Στηρίξτε, ψηφίστε ΚΚΕ, να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για το λαό»

Διαβάστε επίσης

«Στηρίξτε, ψηφίστε ΚΚΕ. Ακυρώστε τα σχέδια που θέλουν το ΚΚΕ με μειωμένα ποσοστά, με λιγότερη δύναμη, με λιγότερους βουλευτές. Κάντε τώρα αυτό που αναβάλετε για αργότερα! Στην κάλπη ρίξτε ΚΚΕ. Καμία ψήφος για το ΚΚΕ δεν πρέπει να χαθεί και δεν θα χαθεί», είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στην κεντρική προεκλογική ομιλία του την πλατεία Συντάγματος.

Ο Δ. Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών Κυβερνήσεων: «Είμαστε εδώ χιλιάδες. Όχι μόνο τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ. Μαζί μας είναι επίσης, χιλιάδες που μπορεί να μην συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά σήμερα παίρνουν την απόφαση, κάνουν το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Γνωρίζουμε όλοι καλά, το νιώθει κι ο κόσμος που συζητήσαμε μαζί του και θα συνεχίσουμε να συζητάμε μέχρι την τελευταία στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή ότι στις 7 Ιουλίου, αυτό που κρίνεται είναι, αν την επόμενη μέρα, ο λαός μας θα βγει πιο δυνατός για τις μάχες που έρχονται.

Γιατί το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα προκύψει είναι γνωστό. Έχει ξεκινήσει να το γράφει η προηγούμενη, που τώρα ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη. Έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της έκθεσης της Κομισιόν, των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Έχει τη σφραγίδα των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, των εφαρμοστικών μνημονιακών νόμων που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατάργησε αλλά διεύρυνε παραπέρα.

Και όλα αυτά αποτυπώνουν τη δίψα του μεγάλου κεφαλαίου για μεγαλύτερα κέρδη, που για το λαό σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση, πιο χαμηλούς μισθούς, ψαλίδισμα των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών.»

Θα παλέψουμε για 13η και 14η Σύνταξη

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, προσδιόρισε τις προτεραιότητες της πάλης και των κοινωνικών αγώνων του κόμματος , τονίζοντας ότι: «Θα αντιπαλέψουμε μέχρι τέλος την αθλιότητα τα νήπια και τα προνήπια να

στοιβάζονται σα σαρδέλες ή να μετακινούνται μακριά από το σπίτι τους.

Αρνούμαστε να κάνουμε μόνο εμείς συνέχεια υπομονή, για να βγούμε δήθεν από το τούνελ και να πάμε σε τροχιές δήθεν βιώσιμης ανάπτυξης, όπως μας λένε. Αυτό το παραμύθι μόνο σε ελληνικές ταινίες με σύγχρονες σταχτοπούτες και πριγκιπόπουλα συνέβη.

Όχι! Δεν θα είναι αυτό το μέλλον των παιδιών μας! Όχι! Πρόοδος είναι να ζεις από το μισθό σου, εσύ και η οικογένεια σου, με αξιοπρέπεια, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες σου.

Πρόοδος δεν είναι να ξεζουμίζεις έναν ολόκληρο λαό για να τα δώσεις πίσω στα λίγα μονοπώλια με κονδύλια, προγράμματα για την ενίσχυση τους.

Πρόοδος είναι με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του και με τα κλειδιά της οικονομίας δικά του, να ικανοποιούνται οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες παντού: Στην υγεία, στην παιδεία, στην αναψυχή, στην κοινωνική ασφάλιση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό.

Το σενάριο της ζωής μας θα το γράψουμε εμείς. Και θα είναι γραμμένο με τις ανάγκες μας. Θα είναι γραμμένο με τα όνειρά μας.

Το ΚΚΕ θα είναι εδώ και στις 8 Ιούλη. Και καλούμε τον λαό να σκεφτεί, να αναλογιστεί τι δύναμη, τι ώθηση μπορούν να πάρουν οι αγώνες των εργαζομένων, αν το ΚΚΕ είναι πιο ψηλά, πιο δυνατό, με περισσότερους βουλευτές.

Με μεγαλύτερη δυνατότητα στήριξης και οργάνωσης των διεκδικήσεων. Με μεγαλύτερη δυνατότητα αποκάλυψης και προτάσεις ανακούφισης μέσα στη βουλή. Τέτοιες ήταν οι προτάσεις νόμου και οι τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τη διαγραφή και το «πάγωμα» των τόκων για χρέη προς τις τράπεζες, για τη μείωση των οφειλών των εμποροβιοτεχνών, την παροχή σε αυτούς νέων άτοκων δανείων χωρίς υποθήκη, για το επίδομα ανεργίας που πρέπει να παρέχεται σε όλους τους ανέργους (και τους αυτοαπασχολούμενους) χωρίς όρους και προϋποθέσεις στο 80% του βασικού μισθού, για Επαναφορά κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού, για επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο όπως ισχύει για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος για ετήσια εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, για τα δικαιώματα των νέων στις μεταγραφές για να σπουδάζουν κοντά στο σπίτι τους, για θετικές ρυθμίσεις για τα παιδιά που δίνουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, για

θεσμοθέτηση της χορήγησης επιδόματος τοκετού ύψους 1.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για θέσπιση επιδόματος μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, στο ύψος του βασικού μισθού, 2 μήνες πριν από τον τοκετό και 6 μήνες μετά».

Επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας

Αναφορά στις εξελίξεις στην περιοχή μας έκανε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι: «Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, είναι ένας επιπλέον λόγος για να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις εκλογές στις 7 Ιούλη. Γιατί, κακά τα ψέματα, η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή, είναι η άλλη όψη του αντιλαϊκού νομίσματος στο εσωτερικό της χώρας μας. Αυτή η πολιτική έφερε και την αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η πολιτική φέρνει νέους μεγάλους κινδύνους για το Αιγαίο και το Κυπριακό, στη λογική της “συνδιαχείρισης”, που προωθούν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Φέρνει πάνω απ’ όλα μεγάλους κινδύνους για τους λαούς στην περιοχή, πιο γενικευμένες πολεμικές συρράξεις.

Αυτή η πολιτική, μετατρέπει σε κατάρα για τους λαούς, τα ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν στο έδαφος των χωρών τους και της δικής μας χώρας.

Αυτή η πολιτική εκφράζεται και στην νέα εκχώρηση υδρογονανθράκων από τον ΣΥΡΙΖΑ στην “Exxon Mobil” – “Total” – ΕΛΠΕ που το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει τα κέρδη της κοινοπραξίας, λόγω και των προκλητικών όρων εκχώρησης, ενώ αντίθετα για το λαό αποτελεί κλοπή ενός πολύτιμου ενεργειακού πόρου, που θα χαθεί διά παντός.

Την ίδια στιγμή θα φέρει βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια του ΝΑΤΟ και στο κουβάρι των αντιθέσεων στην περιοχή και τεράστιους κινδύνους για το φυσικό περιβάλλον και την τοπική οικονομία της Κρήτης, σε περίπτωση ενός ατυχήματος.»

Χρήστος Καπούτσης

  • Ετικέτες
  • KKE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα