back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Καιρός: Δύσκολο το επόμενο διήμερο

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη το κύμα έντονης ζέστης στην Ελλάδα, με θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη πιο ζεστή η Πέμπτη σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο

Περιοχές του κέντρου της Αθήνας που βρίσκονται στο τρίγωνο Σύνταγμα-Πλάκα-Μοναστηράκι, δήμοι στα νότια προάστια της Αττικής, όπως Ταύρος, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, αλλά και της Δυτικής Αττικής όπως Περιστέρι, Χαϊδάρι, Ελευσίνα και γενικότερα στο Θριάσειο πεδίο,  παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Οι θερμοκρασίες για σήμερα σε αυτές τις περιοχές θα φτάσουν μέχρι και τους 37 Βαθμούς Κελσίου ενώ αύριο προβλέπεται ακόμη πιο ζεστή μέρα με τον υδράργυρο να φτάνει στις ίδιες περιοχές μέχρι και στους 39 βαθμούς Κελσίου, όταν μέγιστη θερμοκρασία για αυτή την περίοδο είναι οι 32 βαθμοί Κελσίου, σύμφωνα πάντα  με τον κ. Λαγουβάρδο 

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή ( περίπου στους 35 βαθμούς Κελσίου) με την ανάσα δροσιάς να κράτα μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Τόσο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία όσο και η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κάνουν λόγο για θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40-41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά την Πέμπτη σύμφωνα με την ΕΜΥ

Ο καιρός στην Αττική θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο δήμος Αθηναίων παρέχει οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες στις ευπαθείς ομάδες από τις 8 το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουλίου έως και τις 8 το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου για την προστασία όλων των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

 

Στη Θεσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη  αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως το απόγευμα, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέου βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Ευβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και τη Στερεά έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μ εένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Την Παρασκευη

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (κατά 3 με 4 βαθμούς) στα βόρεια αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς.

Σε επιφυλακή είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με προληπτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών με σκοπό την ενημέρωση του κοινού.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα