back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έρχεται καύσωνας- Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 °C

Διαβάστε επίσης

Υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, προβλέπονται από αύριο Τετάρτη, καθώς ένα ισχυρό κύμα καύσωνα  θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το meteo. gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το έντονο κύμα ζέστης αποτυπώνεται στην κίνηση των θερμών μαζών που έσπασαν τα ρεκόρ θερμοκρασίας τις προηγούμενες ημέρες στην Ευρώπη.

Οι θερμές αέριες μάζες, οι οποίες απασχόλησαν τη Δυτική Ευρώπη μετακινούνται ανατολικά και θα επηρεάσουν βαθμιαία την Ανατολική Ευρώπη και τη χώρα μας, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τετάρτη 03/07 έως την Παρασκευή 05/07/2019.

Η κίνηση των θερμών αέριων μαζών διακρίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, σημειώνει το meteo.gr ,οι θερμότερες ημέρες θα είναι η Τετάρτη 03/07 και η Πέμπτη 04/07, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες τοπικά θα φτάνουν τους 40 – 41 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπεται από την Παρασκευή 05/07, ενώ την Πέμπτη 04/07 στα βόρεια ηπειρωτικά και την Παρασκευή 05/07 και στα κεντρικά, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σημειώνει τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα  για τις περιοχές : Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ηλεία και Αχαία

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα