back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Νέο σκηνικό έντασης αυτή την ώρα στην Νέα Σμύρνη, με χρήση χημικών και κρότου λάμψης, Τρικάκια με συνθήματα κατά της χρήσης μάσκας και της αστυνομίας πέταξαν διαδηλωτές που συμμετείχαν νωρίτερα στην πορεία προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η ένταση ξεκίνησε λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι, όταν μετά από καταγγελίες για συνωστισμό επί της πλατείας, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο.

Κατά τη διάρκεια των προβλεπομένων ελέγχων δέχτηκαν επίθεση από ομάδα 30 περίπου ατόμων, όπως ισχυρίστηκε με σχετικό δελτίο τύπου η ελληνική αστυνομία. Στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και να προσαχθούν 11 άτομα.

Διοικητική Έρευνα διέταξε η ΕΛΑΣ μετά τη δημοσιοποίηση Video στο οποίο απεικονίζεται αστυνομικός να δέρνει με γκλοπ έναν πολίτη.

Για πρωτοφανή αστυνομική βία και αυταρχισμό έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. ‘’΄Οσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι κ Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν πάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα’’ καταλήγει η ανακοίνωση.

1.142 νέες λοιμώξεις, από αυτές 569 στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Στο 4,66% επιμένει ο δείκτης θετικότητας.. Στη λίστα των θυμάτων της πανδημίας προστέθηκαν 53 ακόμη άνθρωποι. Συνολικά 6758 είναι οι νεκροί στη χώρα. 466 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Υπό ασφυκτική πίεση το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική.. Ρεκόρ νέων εισαγωγών καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο. Στο 90 και πλέον % η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των συνεργασιών με ιδιωτικά θεραπευτήρια, άφησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στην προσπάθεια έγκαιρης διάγνωσης νέων λοιμώξεων συνδράμει η περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ. Αύριο κινητές μονάδες θα πραγματοποιούν δωρεάν τεστ στο Αιγάλεω – στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, στο Περιστέρι στη Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και στο Ίλιον στο Πάρκο Τρίτση.

Σε 23 συλλήψεις για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων και παραβάσεις στη λειτουργία καταστημάτων προχώρησαν χθες οι αρχές στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων επιδημιολογικού περιορισμού.

Υπό το φόβο των συνεχιζόμενων μετασεισμικών δονήσεων ζουν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών στην Ελασσόνα. Πιθανότατα την Τρίτη θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των πρώτων οικίσκων 50 τμ για τη στέγαση των οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους. Οι εργασίες για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού καθώς και οι εργασίες αποχέτευσης, στους χώρους που θα εγκατασταθεί ο προσωρινός καταυλισμός, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Mε αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα απευθύνει στις έξι το απόγευμα ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων στην Κοινή ειδική συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας.

Το κίνημα metoo πρέπει να ενθαρρυνθεί.

Τα θύματα να μιλούν, να καταγγέλλουν. Καμία σιωπή και καμία ανοχή στην εξουσιαστική βία. Το να σπάσουμε τη σιωπή δεν είναι μόνο επιλογή, είναι ευθύνη, ανέφερε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά, στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την 8η Μαρτίου.

«Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου», είναι το μήνυμα που στέλνει η Ελληνική Αστυνομία στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης. Αύριο, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, το Στρατηγείο της ΕΛΑΣ διοργανώνει στις 11 το πρωί διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η Ελληνική Αστυνομία μαζί με τη Γυναίκα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι θεωρούν απαραίτητο προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν αναφερόμενος στην επίθεση με ρουκέτα εναντίον της αεροπορικής βάσης Άιν αλ-Σάντα, η οποία στεγάζει αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις και δυνάμεις του συνασπισμού . “Θα χτυπήσουμε, αν αυτό νομίζουμε πως πρέπει να κάνουμε, σε χρόνο και τόπο δικής μας επιλογής. Απαιτούμε το δικαίωμα να προστατεύσουμε τους στρατιώτες μας”, ξεκαθάρισε ο Όστιν.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

ΠΑΟΚ – Άρης: 0 – 1 σε εξέλιξη

Τελικά αποτελέσματα:

Ολυμπιακός – Λαμία: 3 – 0 και Παναιτωλικός – Βόλος: 1 – 0

Καιρός…

Στην Αττική αύριο νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες. Μεταβλητοί άνεμοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 10, 4 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα