back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σοκάρουν για μια ακόμα μέρα οι αριθμοί της πανδημίας.. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΥΔΥ 2301 είναι τα κρούσματα. Από αυτά τα 1.153 στην Αττική. Η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορούν πλέον στην βρετανική μετάλλαξη. 41 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό και συνολικά 6.705 από την αρχή της πανδημίας. Σήμερα 452 Ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία στην Αττική. Παρά το γεγονός ότι καθημερινά προστίθενται κλίνες ΜΕΘ, το ποσοστό κάλυψης αγγίζει το 90%. Περιστατικά non covid ασθενών μεταφέρονται στα νοσοκομεία ΝΙΜΙΤΣ και Ερρίκος Ντυνάν.

Η πίεση στο σύστημα υγείας μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και για έναν μήνα, σύμφωνα με την Επιτροπή των Ειδικών.

Για τραγική και παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ζήτησε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε μισή ώρα κλείνουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. Στις επτά ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη Ρόδο με αφορμή τη συμπλήρωση των 73ων χρόνων από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αυτή την ώρα συναντάται με τον Μητροπολίτη Ρόδου, Κύριλλο.

Στο μέτωπο του σεισμού…

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, και τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών και στελεχών της αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάρκο του Δήμου Φαρκαδόνας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του διπλού καταστροφικού σεισμού. Σήμερα έφθασαν στις πληγείσες περιοχές 37 τροχόσπιτα, ενώ εντός της εβδομάδας οικίσκοι θα εγκατασταθούν στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι και Ζάρκο. Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τις εγκαταστάσεις αποχέτευσης στους προσωρινούς καταυλισμούς.

Το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης στη γέφυρα του Τιταρήσιου ποταμού, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέπτεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ζήτησε την άμεση καταβολή αποζημιώσεων, εξάμηνη φορολογική απαλλαγή καθώς και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των κατοίκων, οι οποίοι που θα αναγκαστούν να μείνουν για αρκετό διάστημα εκτός των σπιτιών τους.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε δύσβατη δασική έκταση στον Κάλαμο Ωρωπού. Επιχειρούν 5 οχήματα, 17 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο. Δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές διαβεβαιώνουν οι αρχές.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

ΟΦΗ-Λάρισα: 2 – 3 τελικό

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης: 1 – 0 στο ημίχρονο

Σε λίγη ώρα, 07.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός

Και ο καιρός…

Στην Αττική αύριο νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από 4 έως 6 μποφόρ με τάση εξασθένισης. Θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 16,4 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα