back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εξακολουθεί να σείεται η Θεσσαλία – Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους σε Ελασσόνα και Τύρναβο

Διαβάστε επίσης

Εξακολουθεί να σείεται η Θεσσαλία, μετά τα 6 Ρίχτερ που χτύπησαν χθες την Ελασσόνα. Έχουν καταγραφεί πάνω από 20 μετασεισμοί με τελευταίο στις 4.43 τα ξημερώματα μεγέθους 3.9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Το βράδυ οι σεισμόπληκτοι διανυκτέρευσαν σε σκηνές που στήθηκαν από τον στρατό στις πληγείσες περιοχές καθώς και σε ξενοδοχεία που μισθώθηκαν σε Τρίκαλα και Λάρισα.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της πόλης της Λάρισας.

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή. Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

Τουλάχιστον 30 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην περιοχή Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας. Στο Δαμάσι, πολλά από τα σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές και κρίθηκε αναγκαίο να φύγουν από την περιοχή 300 κάτοικοι και να μεταφερθούν στα Τρίκαλα όπου φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία. Τουλάχιστον 30 σπίτια και μια εκκλησία υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο Μεσοχώρι.

«Θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί οι οποίοι θα κρατήσουν μέρες», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι αυτό θα εκτονώσει την κατάσταση.

«Ήταν μια δύσκολη νύχτα. Μας ανησύχησε πολύ ο σεισμός, ήταν από τους μεγαλύτερους που έχουν συμβεί στη Θεσσαλία. Υπάρχει ακόμα αναστάτωση» δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας. Όπως είπε, σήμερα θα γίνουν αυτοψίες και καταγραφές, ενώ όσον αφορά τις ζημιές, σημείωσε ότι καταγράφηκαν σε παλιά σπίτια που δεν άντεξαν τη δόνηση.

“Δεν κοιμηθήκαμε απόψε. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για την περιοχή μας” ανέφερε επίσης σον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας. Πρώτο μέλημα τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να ελεγχθεί ποια σπίτια είναι κατοικήσιμα για να μπορέσουν να επιστρέψουν σε αυτά οι κάτοικοι. Έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί και να μην εφησυχάζουμε γιατί υπάρχουν παλιά κτίσματα που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Όπως είπε, στην περιοχή έχουν μεταβεί και συνεργεία από την Αθήνα για την καταγραφή, προκειμένου να προχωρήσεις γρηγορα η διαδικασία.

«Είναι ένας σεισμός εν μέσω πανδημίας και ο φόβος είναι έντονος. Στήσαμε τις σκηνές με απόσταση, μοιράσαμε μάσκες και εφιστούμε την προσοχή σε όλους για την τήρηση των μέτρων» κατέληξε ο κ. Κόκουρας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα