back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Την παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην Αττική έως τις 8 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τις σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου παραμένουν Εύβοια, Αχαΐα και Αρκαδία, και οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Στο «κόκκινο», από αύριο μπαίνουν επίσης Λευκάδα, Θεσπρωτία, Σύρος, Σάμος, Ηράκλειο, Κορινθίας. Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα στους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων που θα ισχύσουν από την 1η έως τις 15 Μαρτίου.

1.790 νέα κρούσματα στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 790 στην Αττική και 150 στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 29 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 6.439, ακριβώς ένα χρόνο από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα. 371 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να ανάψει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, το πράσινο φως, για την παραγωγή του εμβολίου της Johnson & Johnson για τον Covid-19, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Διασωληνωμένο νοσηλεύεται ένα πεντάχρονο παιδί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αφού παρουσίασε επιπλοκές μετά τη μόλυνσή του από τον κορoνοϊό.

Παρατείνεται έως τα τέλη Μαρτίου, η υποχρεωτική τηλεργασία σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα. Από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, οι εργοδότες υποχρεούνται να έχουν εφοδιάσει τους εργαζομένους τους με νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για την εκτέλεση της εργασίας τους.

Εκτός διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης θέτει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή, καθώς οι δυο συνεργάτες παρέκαμψαν τη λίστα εμβολιασμού. Την κομματική τους ιδιότητα για τον ίδιο λόγο ανέστειλε η ΝΔ.

«Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις, σε κάθε δε περίπτωση, ομοειδείς με την κακουργηματική πράξη του βιασμού κατά συρροή» αναφέρουν οι δικαστικές αρχές στο ένταλμα προσωρινής κράτησης του Δημήτρη Λιγνάδη που οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αρνήθηκαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης στον κατηγορούμενο.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου με αφορμή προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής εταιρείας με αντικείμενο με αντικείμενο την διερεύνηση των καταγγελιών 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς. ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Την παραίτηση του από μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ανακοίνωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, με αφορμή ανακοίνωση της, η οποία αφορούσε τον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Στην επιστολή του αναφέρει ότι με την επίμαχη ανακοίνωσή της ένωσης «έγινε ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου».

Ένταση νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Διαδηλωτες ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ πετώντας πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά.

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί από τακτικισμούς έστειλε ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. «Η Ελλάδα αντιδρά όπως πρέπει και όταν πρέπει. Όχι όταν και όπως επιθυμεί η Τουρκία» ανέφερε ο κ. Δένδιας. Την αναγκαία διαμόρφωση εθνικού μετώπου που προϋποθέτει εθνική στρατηγική, η οποία ωστόσο -όπως είπε- απουσιάζει επεσήμανε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μέχρι στις 30 Ιουνίου παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών.

Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και περίπου δυο μήνες πρόγραμμα εθελοντισμού για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων. Αναλυτικά για το εγχείρημα θα μας ενημερώσει ο Κώστας Κορέλλης…

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα, για δεύτερη ημέρα, στην Αρμενία, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την ήττα στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το φθινόπωρο του 2020. Έτοιμος για διαβουλεύσεις με την αντιπολίτευση δηλώνει ο Πασινιάν προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση, προειδοποίησε όμως ότι όσοι παραβούν τον νόμο θα συλληφθούν.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα