back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Νelly» το παρατσούκλι της μετάλλαξης του κορονοϊού – Πάνω από 140.000 έχουν εμβολιασθεί στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Σε φάση ύφεσης στη Μεγάλη Βρετανία είναι η έξαρση της μετάλλαξης του κορονοϊού, στην οποία οι επιστήμονες έχουν δώσει παρατσούκλι και αυτό είναι “Nelly”.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι η μετάλλαξη του κορονοϊού που είναι πλέον γνωστή σε όλους τους επιστημονικούς κύκλους με το παρατσούκλι «Νelly» είναι σε φάση ύφεσης και στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πάνω από 50 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Στη χώρα μας έχουμε περίπου 100 εισαγωγές στα νοσοκομεία την ημέρα λόγω κορονοιού και το σύστημα υγείας ακόμα απορροφά τους κραδασμούς από την κορύφωση του β’ κύματος.

“Πλέον έχουμε μπει σε φάση σταθεροποίησης και πλέον είμαστε σε μάχη με τον κακό εαυτό μας. Πρέπει να συνεχιστεί η τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Αυτό έχει τεράστια σημασία”, κατέληξε.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 17.000 οι Έλληνες που εμβολιάστηκαν σήμερα 22 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα σήμερα έγιναν 17.523 εμβολιασμοί και ο συνολικός αριθμός των εμβολιασθένων είναι 140.870.

Νίνα Κομνηνού

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα