back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ ο καιρός σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το νέο κύμα κακοκαιρίας “Λέανδρος” θα επηρεάσει αρχικά τη νοτιοδυτική και αργότερα τη νότια Ελλάδα. Κύρια χαρακτηριστικά της τρίτης φάσης της κακοκαιρίας, οι χιονοπτώσεις, οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι και ο ισχυρός παγετός.

Μέτρα για την προστασία των αστέγων από το δριμύ ψύχος έχει λάβει ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτά παραμένουν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου στην Αχαρνών, το πολιτιστικό κέντρο Γκράβας και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ. Κατά την είσοδο στις δομές πραγματοποιούνται rapid test. Σε συνεχή λειτουργία βρίσκεται ο 4ψήφιος αριθμός επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595.

Ανοίγουν αύριο τα καταστήματα, τα οποία θα επαναλειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες για την αποφυγή διασποράς του κορωνοιού. Με την αποστολή sms στο 13033 και τον κωδικό 2 θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών. Το μήνυμα ή η γραπτή βεβαίωση θα έχει 2ωρη διάρκεια. Με ραντεβού θα λειτουργήσουν κομμωτήρια, κουρεία και άλλες υπηρεσίες όπως και τα ΚΤΕΟ.

Την απόφαση του να διακόψει τη δωρεά προς την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, έκανε γνωστή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, σημειώνοντας πως το ίδρυμα δίνει προτεραιότητα στο ήθος και τον χαρακτήρα των δωρεοδόχων του.

Σοκαρισμένη από τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου δηλώνει η επί χρόνια συναθλήτριά της, Αιμιλία Τσουλφά. «Είναι ένα γεγονός που δεν το διαγράφεις. Είναι ένας «θάνατος». Απλά μαθαίνεις να τον διαχειρίζεσαι δήλωσε συγκλονισμένη η κ. Τσουλφά υπογραμμίζοντας ότι “ Η Σοφία δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Δυστυχώς, θα το κουβαλάει για μια ζωή…».

Την ίδια ώρα, αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τις δημόσιες καταγγελίες της Ολυμπιονίκου. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας η κυρία Μπεκατώρου θα κληθεί να καταθέσει εντός της εβδομάδας.

Τον λόφο του Φιλοπάππου καθάρισαν σήμερα οι Save Your Hood σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. “Βάλαμε τον εξοπλισμό και τα υλικά. Εκείνοι έβαλαν τον εθελοντισμό και την αγάπη τους για την πόλη. Και όλοι μαζί, γινόμαστε μέρος της Αθήνας που θέλουμε να δούμε. Τους ευχαριστούμε και τους στηρίζουμε!” το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Στο μεταξύ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων επιχείρησαν σήμερα στην περιοχή Κυπριάδου στην 5η Δημοτική κοινότητα στο πλαίσιο της καθιερωμένης Κυριακής της καθαριότητας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης περίπου 15 ναυαγών μελών του πληρώματος ρωσικού φορτηγού-πλοίου το οποίο βυθίστηκε σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση έχουν διασωθεί 5 άνθρωποι και έχουν ανασυρθεί νεκρά δύο μέλη του πληρώματος.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Αυτή την ώρα: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννενα

Πέντε και τέταρτο: ΟΦΗ – ΠΑΟΚ και Βόλος – Λαμία

Στις 7 και μισή: Άρης – Παναθηναϊκός και Στις 9 και μισή: ΑΕΚ – Ατρόμητος.

Και ο καιρός…

Τοπικές νεφώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας στην Αττική. Θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα