back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Γενικό lockdown στη Γαλλία από μεθαύριο Παρασκευή ως την 1η Δεκεμβρίου. Θα κλείσουν μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία καθώς και οι κρατικές υπηρεσίες για το κοινό.

Οι Γάλλοι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο για ιατρικούς λόγους, για εργασία ή για άσκηση μίας ώρας ημερησίως, ενώ θα πρέπει να φέρουν μαζί τους έγγραφο που θα ελέγχεται από την αστυνομία. Η διαφορά με την καραντίνα της περασμένης άνοιξης είναι ότι τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Τις ανακοινώσεις έκανε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Εμμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι η κατάσταση με την επιδημία κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου καθώς η νόσος κυκλοφορεί ταχύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα ακολουθήσει ποτέ τη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης, καθώς θα κατέγραφε τουλάχιστον 400.000 επιπλέον θανάτους σε λίγους μήνες.

Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος, οι αρχές της χώρας ανακοίνωναν 244 νέα θύματα και περισσότερα από 36.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Μερικό «lockdown» στη Γερμανία από τη Δευτέρα και έως το τέλος του μήνα ανακοίνωσε η Άγγελα Μέρκελ, καλώντας τους πολίτες σε μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια». Θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, παρέχοντας μόνο υπηρεσίες delivery. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου θα λειτουργούν, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση έως δέκα ατόμων και το πολύ από δύο νοικοκυριά. Το κόστος των μέτρων για τη Γερμανία ανέρχεται σε 7-10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εξελίσσεται ως αυτή την ώρα η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορωνοιού. Τους ειδικούς ανησυχεί η επιδημιολογική κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 385 κρούσματα.

Στην πόλη μετέβη εκτάκτως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μαζί με κλιμάκια του Οργανισμού. Θα έχει συναντήσεις αύριο το μεσημέρι με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid τεστ στη Νέα Παραλία, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Στην Αττική ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων ανέρχεται σε 419.

Αυξήθηκαν στους 108 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Άλλοι 10 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο. 603 συνολικά οι θάνατοι.

Στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού 4 περνούν από τις 6 το πρωί οι νομοί Ιωαννίνων και Σερρών, μαζί με Καστοριά και Κοζάνη. Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη, περνώντας από το «κίτρινο» στο «πορτοκαλί».

«Η αποφυγή ενός νέου ολικού lockdown θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από τη συμπεριφορά όλων μας», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας ότι οι συνέπειες στην οικονομία θα είναι τραγικές.

Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις κυβερνητικές αποφάσεις. Αντί για έκτακτο πλάνο ενίσχυσης του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και μαζικά τεστ για τους πολίτες, τελικά ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικά σποτ, τα οποία εκ του νόμου θα μπορούσαν να είναι δωρεάν, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ αύριο το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, για τον κορωνοιό. Τα κρούσματα θα αυξηθούν πολύ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες εκτίμησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και κατέθεσε οκτώ νέες προτάσεις, ανάμεσά τους τη διάθεση 100 εκ. ευρώ για γρήγορα και αποτελεσματικά test.

Επεισόδια στη Λεμεσό όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει πλήθος διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κατά του κορωνοιού και το 5G. Περίπου 500 άτομα πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, έκαψαν περιπολικά και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν αστυνομικοί.

Συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης. Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που φέρνει έξι μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας και τη λειτουργία των συνδικάτων. Προβλέπει αναπροσαρμογή του χρόνου έναρξης και λήξης του οκταώρου, με συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη, καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, ψηφιοποιημένο μητρώο για τα συνδικάτα και κήρυξη απεργιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο δημοσιογράφος και πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης. Τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα κ οι θεωρητικές αναζητήσεις, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμά του. Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Πέτρο Κουναλάκη, έναν σπουδαίο πολιτικό, διανοητή, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής.

Μήνυμα του Τζο Μπάιντεν για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. “Οι Έλληνες ενέπνευσαν τον ελεύθερο κόσμο όταν αντιστάθηκαν στον στρατό εισβολής του Μουσολίνι, και αυτό το θαρραλέο πνεύμα παραμένει ζωντανό έως σήμερα” έγραψε στο τουίτερ.

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα εμφανιστεί το Σάββατο και για πρώτη φορά από κοινού, στο πλευρό του υποψήφιου προέδρου των Δημοκρατικών, στην πολιτεία του Μίσιγκαν, τρεις ημέρες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και αύριο στην Αττική, με βελτίωση το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμοί Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα