back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορωνοιού. Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την επιδημιολογική κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 385 κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μεταβαίνει εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη με κλιμάκιο ειδικών του Εθνικού Οργανισμού.

Στην Αττική ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων ανέρχεται σε 419.

Αυξήθηκαν στους 108 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Άλλοι 10 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο. 603 συνολικά οι θάνατοι.

Στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού 4 περνούν από αύριο στις 6 το πρωί οι νομοί Ιωαννίνων και Σερρών, μαζί με Καστοριά και Κοζάνη.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η καθολική χρήση μάσκας, η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, καθώς και της μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητας.

Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη, περνώντας από το «κίτρινο» στο «πορτοκαλί».

Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις κυβερνητικές αποφάσεις.

“Περιμέναμε ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει έστω και τώρα έκτακτο πλάνο ενίσχυσης του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και μαζικά διαγνωστικά τεστ για τους πολίτες. Τελικά ανακοίνωσε ακόμα δυο εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικά σποτ, τα οποία εκ του νόμου θα μπορούσαν να είναι δωρεάν. Ο καθένας και οι προτεραιότητες του”, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

“Στο κόκκινο” η Ευρώπη

Μερικό «lockdown» στη Γερμανία από τη Δευτέρα και έως το τέλος του μήνα ανακοίνωσε η Άγγελα Μέρκελ, καλώντας τους πολίτες σε μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, παρέχοντας μόνο υπηρεσίες delivery. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν σε λειτουργία, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση έως δέκα ατόμων και το πολύ από δύο νοικοκυριά. Στα ξενοδοχεία δεν θα επιτρέπεται η διανυκτέρευση τουριστών από το εξωτερικό, παρά μόνο για έκτακτες περιπτώσεις. Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνονται οι αγώνες της Bundesliga.

Το κόστος των μέτρων για τη Γερμανία ανέρχεται σε 7-10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ θα ανακοινωθεί νέα έκτακτη ενίσχυση των επαγγελματιών, με αναπλήρωση του τζίρου ως και 75%.

Νέα μέτρα και στη Γαλλία θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Εμανουέλ Μακρόν. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να επιβληθεί η παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους εκτός των πλέον απαραίτητων ταξιδιών, των μετακινήσεων εργασίας, αλλά και των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στην Ισπανία, αυξήθηκαν κατά σχεδόν 20.000 τα ημερήσια κρούσματα, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 35.000.

Στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι νέες μολύνσεις αγγίζουν τις 25.000. Οι θετικοί στον ιό ξεπερνούν πλέον τους θεραπευμένους.

Η Τουρκία έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών, με 77 νέους θανάτους. Στην Κωνσταντινούπολη τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 62% σε μία εβδομάδα.

Την ταξιδιωτική προειδοποίησή του για ολόκληρη την Τουρκία επαναφέρει σε ισχύ το Βερολίνο στις 9 Νοεμβρίου, ακυρώνοντας τις εξαιρέσεις που είχαν αποφασιστεί τον Αύγουστο για βασικές τουριστικές περιοχές.

Η Πορτογαλία υιοθετεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στο δρόμο, καθώς καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων καθημερινά.

Έκκληση προς τον πληθυσμό να παραμείνει στο σπίτι παρά τις εκδηλώσεις για το Halloween το ερχόμενο Σάββατο, απηύθυνε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Σε αυτοπεριορισμό τέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού στο στενό επαγγελματικό του περιβάλλον.

Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ αύριο το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, για τον κορωνοιό.

Oκτώ νέες προτάσεις κατέθεσε η Κομισιόν, με την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να εκτιμά ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί πολύ τις επόμενες 2 – 3 εβδομάδες. Μεταξύ των προτάσεων, η διάθεση 100 εκ. ευρώ για γρήγορα και αποτελεσματικά tests, αλλά και μέτρα συντονισμού για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και ταξιδιών.

Συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που φέρνει έξι μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας και τη λειτουργία των συνδικάτων. Προβλέπει αναπροσαρμογή του χρόνου έναρξης και λήξης του οκταώρου, με συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη, διατηρώντας το εβδομαδιαίο 40ωρο, καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, ψηφιοποίηση των μητρώων μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κήρυξη απεργιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η Τουρκία κάλεσε για εξηγήσεις τον Γάλλο επιτετραμμένο όσον αφορά το σκίτσο του Charlie Hebdo που δείχνει τον Ταγίπ Ερντογάν να σηκώνει το ρούχο μουσουλμάνας γυναίκας, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τούρκοι αξιωματούχοι το περιέγραψαν ως μια «αηδιαστική προσπάθεια». Σιχαμερό το χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εν μέσω της σφοδρής αντιπαράθεσης, η Γαλλία επιμένει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

«Θα πιέσουμε για ευρωπαϊκά μέτρα σθεναρής αντίδρασης», δήλωσε ο Κλεμάν Μπον, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλίας, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη υπήρξε για πάρα πολύ καιρό αφελής.

Στο τέλος του έτους η αξιολόγηση της συμπεριφοράς της Τουρκίας, είχε αναφέρει νωρίτερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Αύριο θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα προνοιακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, ανάμεσά τους το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα στέγασης.

ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν όλη τη χώρα, καθώς είναι σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας “Κίρκη”. Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. αύριο, στην Αττική, με βελτίωση το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμοί Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα