back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Η Φωτεινή Παζαρτζή στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84, ο σταθμός της πόλης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στις γυναίκες που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους και για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας.

Ελληνικό άρωμα στον ΟΗΕ. Μια σπουδαία Ελληνίδα θα βρίσκεται για τα δύο επόμενα χρόνια στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Πρόκειται για την Καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, κ. Φωτεινή Παζαρτζή, η οποία έχει πολλά να κάνει σε αυτό το διάστημα, καθώς ο ΟΗΕ έχει θέσει ένα πλαίσιο συζήτησης για τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους, συνδέοντάς τα με την πανδημία και τα προβλήματα που αυτή προκαλεί- κυρίως- σε σχέση με τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Όπως σημείωσε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου «η σημερινή ημέρα και ο φετινός χρόνος, έχουν αφιερωθεί από τον ΟΗΕ στη γυναίκα και στις γυναίκες ηγέτες, με στόχο ένα πιο ισότιμο μέλλον στην εποχή της πανδημίας».

Επειδή όπως εξηγεί «οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν καταστεί εμφανείς κυρίως ανάμεσα στις γυναίκες, όπως και άλλες ευάλωτες ομάδες, ενώ στους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Οργανισμού συμπεριλαμβάνεται η επίτευξη της ισότητας».

Για την κ. Παζαρτζή «οι επιπτώσεις του κορονοϊού είναι πολλαπλές, δεν εντοπίζονται αποκλειστικά στο επαγγελματικό ή στο κοινωνικό περιβάλλον και οφείλουν να αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής εξέτασης στη μετα-covid εποχή.

Είναι πρωτόγνωρη, λόγου χάρη, η έξαρση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας τον τελευταίο χρόνο, λόγω και του εγκλεισμού, μια κατάσταση που τους στερεί ενδεχομένως τη δυνατότητα να βγουν έξω και να αναζητήσουν βοήθεια.
Επίσης, οι γυναίκες βιώνουν σκληρότερα τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία, ακόμα και στις δυτικές κοινωνίες, όπως έχει σημειωθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από πολλές ΜΚΟ».

Τέλος, η κ. Παζαρτζή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για τη συγχαρητήρια επιστολή του, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα