back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας online: 50 ποιητές και ποιήτριες από 15 διαφορετικές χώρες

Διαβάστε επίσης

Το 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας πραγματοποιείται από σήμερα 10 έως 13 Δεκεμβρίου 2020 ζωντανά από το διαδίκτυο, έχει θεματικό τίτλο “National Poets” (Εθνικοί Ποιητές) . Θα φιλοξενήσει 50 ποιητές και ποιήτριες από 15 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Παράλληλα θα φιλοξενήσει στο πρόγραμμα του τα “Βραβεία Ποίησης Jean Moréas 2020”, καθώς οι εξελίξεις της επικαιρότητας μετέβαλλαν σημαντικά τις συνθήκες υλοποίησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις

Στο τετραήμερο online event θα πραγματοποιηθούν 6 συναντήσεις διάρκειας έως 3 ώρες, όπου θα παρουσιάζονται με αναγνώσεις σε 2 γλώσσες, μέσω ζωντανής σύνδεσης.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν – κυρίως διαδικτυακά – προσκεκλημένοι εκπρόσωποι φορέων, επώνυμοι πανεπιστημιακοί και λογοτέχνες ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες, αναγνώσεις, προβολές, παρουσιάσεις, στρογγυλές τράπεζες, αφιερώματα, μουσικά μέρη κ.λ.π.

Στο ειδικής περίστασης φετινό πρόγραμμα εντάσσονται επιπλέον οι εξής δράσεις (Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου):

Απονομή Ελληνικών Βραβείων Ποίησης “Jean Moréas” 2020 για το έτος 2019. Πρόκειται για την ετήσια διοργάνωση κατά την οποία απονέμονται τα Βραβεία “Jean Moréas” για την ελληνική ποιητική τέχνη και την ελληνική ποιητική παραγωγή σε όλο της το φάσμα.

Συγκεκριμένα φέτος θα απονεμηθούν τα εξής:
– Βραβείο καλύτερης ποιητικής συλλογής 2019.
– Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου / η ποιητή / τριας για το 2019.
– Μεγάλο Βραβείο Jean Moréas για το σύνολο του έργου ενός ποιητή ή μιας ποιήτριας και τη συνολική προσφορά του στα ελληνικά γράμματα.
– Ειδικό Βραβείο Τιμής “Κωστής Παλαμάς”.
– Βραβείο για την ανάδειξη των Ελληνικών Γραμμάτων.

Online Εικαστική Έκθεση “National Poets” με συμμετοχή 20 Ελλήνων εικαστικών και 10 εικαστικών από διαφορετικές χώρες (ψηφιακή περιήγηση). Οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν έργα ειδικά για αυτή την έκθεση, εικονοποιώντας από ένα ποίημα σημαντικού ή εθνικού ποιητή της χώρας τους.

• Καρπός της διοργάνωσης και παρακαταθήκη στη λογοτεχνία, θα αποτελέσει η συλλεκτική τρίγλωσση έκδοση με ποιήματα των συμμετεχόντων, στη γλώσσα του κάθε καλλιτέχνη, στα ελληνικά και στα αγγλικά. Φέτος σχεδιάζεται να παραχθεί και μία ειδική εκπαιδευτική έκδοση για τα σχολεία της περιφέρειας.

Το Φεστιβάλ θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ και στο τηλεοπτικό κανάλι IONIAN TV.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα