back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Εντοπίστηκε νεκρή η μία 20χρονη – Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα

Διαβάστε επίσης

Βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, η σορός της μιας 20χρονης Σομαλής που πνίγηκε το πρωί σε ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Παληός Μανταμάδου στη βορειοανατολική Λέσβο.

Σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex συνεχίζουν την έρευνα για την εύρεση και της δεύτερης 20χρονης γυναίκας που αγνοείται.

Ας σημειωθεί ότι από το ναυάγιο διασώθηκαν συνολικά 32 άτομα, 15 άνδρες, 14 γυναίκες και τρία παιδιά όλοι Σομαλικής καταγωγής. Στο σύνολο τους μεταφέρθηκαν στη δομή της καραντίνας στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Ν. Μηταράκης: Η τουρκική ακταιωρός δεν τους παρείχε βοήθεια

Την ευθύνη της τουρκικής ακταιωρού ναυάγιο στη Λέσβο και την απώλεια ανθρώπινων ζώων, κατήγγειλε από το βήμα της Ολομέλεια ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά την παρουσίαση τροπολογίας που έχει καταθέσει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης αφού εξέφρασε την λύπη το για το ναυάγιο καταλόγισε ευθύνες στην Τουρκία καθώς όπως είπε «πέραν του ότι παραβιάζει την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, βάζει, δυστυχώς εν γνώσει της, σε μεγάλο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Όπως τόνισε ο κ. Νότης Μηταράκης «η τουρκική ακταιωρός που τους εντόπισε -μετά από κλήση της βάρκας στον αριθμό εκτάκτου ανάγκης- δεν τους παρείχε βοήθεια, δεν τους διέσωσε αλλά τους επέτρεψε να διασχίσουν παράτυπα τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο υπουργός, παράλληλα, έστειλε αυστηρό μήνυμα και σε εκείνες τις «ΜΚΟ που συμβάλλουν σε αυτές τις διαδρομές» λέγοντας πως οφείλουν «συναισθανόμενες τον πραγματικό τους ρόλο, να σταματήσουν άμεσα να συμβάλουν, άθελα τους ίσως, στην απώλεια ανθρώπων». Η διεθνής κοινότητα, προσέθεσε «οφείλει, με καίριες και αυστηρές παρεμβάσεις, να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον πλήρη τερματισμό των παράτυπων διαδρομών των λαθροδιακινητών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα