back to top
25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Βατόπουλος και Λινού στον Αθήνα 9.84: Περιορισμένα τα αποτελέσματα του δεύτερου lockdown – Πιθανή νέα παράταση

Διαβάστε επίσης

“Πέφτουν τα νούμερα των κρουσμάτων αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων. Υπάρχει πρόβλημα καθώς δεν πέφτουν με την ταχύτητα που θέλουμε και ιδιαίτερα στην επαρχία”. Αυτό δήλωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας μιλώντας στις “Ντάμες Σπαθί” και στην Ελευθερία Κουμάντου.

Ο κ. Βατόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας παράτασης της καραντίνας καθώς -όπως είπε- αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων και του δείκτη R. Τέλος ο κ. Βατόπουλος επεσήμανε πως ακόμα κι όταν ξεκινήσουν τα εμβόλια θα πρέπει να εξακολουθήσουν τα μέτρα και η χρήση μάσκας καθώς θέλει αρκετούς μήνες μέχρι να εγκατασταθεί η ανοσία: “νομίζω πως και το 2021 θα διατηρηθούν τα μέτρα”

«Το δεύτερο lockdown αποδίδει περιορισμένα, όχι αυτό που περίμενε η πολιτεία» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Λαυράνο, η καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθηνά Λινού, σημειώνοντας ότι οι οικογένειες και οι εργοδότες δεν πήραν τα μέτρα για να προστατέψουν τα μέλη τους αλλά και τους εργαζόμενους τους.

«Το θέμα είναι ότι εκεί που είμαστε τώρα, χρειάζεται ενίσχυση το ΕΣΥ. Ο εθελοντισμός στην Υγεία δεν είναι εφικτός λόγω του ότι δεν υπάρχει νόμος» σημείωσε η κα Λινού, προσθέτοντας ότι αντιθέτως έχουμε αποδυνάμωση και ματαίωση όλων των ανθρωπιστικών δομών. «Κατηγορούνται για διαφθορά , ίσως και είναι αλήθεια. Δεν μπορείς όμως να αποδομείς όλες τις ανθρωπιστικές δομές όταν έχεις τέτοια κρίση» τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει ο ίδιος προκειμένου να αλλάξει η νομοθεσία και να γίνει εφικτός ο εθελοντισμός.

Όσον αφορά την άρση του lockdown ανέφερε ότι όλα πρέπει να ανοίξουν με παράλληλες ενέργειες ασφάλειας. «Παραδείγματος χάριν το Δημοτικό, να ξεκινάει διαφορετική ώρα η κάθε τάξη, να μην υπάρχει ΦΠΑ στην εστίαση μέσω ντελίβερι. Πρέπει να δοθούν κίνητρα και αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης» κατέληξε η κα Λινού.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα