back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αθ. Εξαδάκτυλος: Φοβόμαστε υποτροπή που θα είναι και μεγαλύτερη από αυτή του δεύτερου κύματος

Διαβάστε επίσης

“Φοβόμαστε οπωσδήποτε υποτροπή η οποία θα είναι και μεγαλύτερη από αυτή του δεύτερου κύματος από τη στιγμή που θα αρθεί το lockdown. Το κέρδος που θα δούμε από τα μέτρα μέχρι την 1η Δεκεμβρίου θα εξανεμιστεί και θα έχουμε μεγαλύτερους αριθμούς. Δεν πρέπει να γίνει πρόωρα. Στην πρώτη φάση, υπήρχε μαθηματική εκτίμηση τι θα συμβεί μετά την καραντίνα του Μαΐου και οι εκτιμήσεις για το νέο κύμα επαληθεύτηκαν”. Αυτό δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων ο κ. Εξαδάκτυλος αφού τόνισε πως το θέμα ακόμα δεν έχει συζητηθεί επεσήμανε πως αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι τα μέτρα είχαν καλύτερη απόδοση όταν έκλεισαν και οι τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης: “μόνο τότε αρχίσαμε να βλέπουμε αποτελέσματα και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί”.

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε πως είναι αναληθές ότι δεν υπήρχε προσφορά συμμετοχής ιδιωτών γιατρών προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια του ΕΣΥ καθώς-όπως είπε- από την πρώτη στιγμή μεγάλος αριθμός γιατρών εκδήλωσε ενδιαφέρον: “Από τις δύο πρώτες ώρες δήλωσαν παρών σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και πρόσθεσε πως το σύστημα ήταν αυτό που δεν κατάφερε να τους ενσωματώσει: “μπορούν να διαθέσουν μέρος από το χρόνο τους για το ΕΣΥ, διατηρώντας παράλληλα την εργασία τους καθώς λειτουργούν ως ανάχωμα για την επιφόρτιση του ΕΣΥ κρατώντας πολύ κόσμο μακριά από τα νοσοκομεία” και πρόσθεσε πως και άλλοι που ήθελαν να ενταχθούν στο ΕΣΥ δεν μπόρεσαν καθώς δεν υπήρχε το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα