back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση για το ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με επίκεντρο το ζήτημα της στήριξης του ΕΣΥ, αλλά και την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «μαζί με τη μείωση κατά 0,9% που ήδη έχει γίνει, οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται σωρευτικά κατά 3,9% φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο που ήταν ποτέ στην πατρίδα μας», ενώ σημείωσε πως με την μείωση αυτή «θα ωφεληθούν παραπάνω από 250.000 επιχειρήσεις και σχεδόν 2.000.000 εργαζόμενοι».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν νοιάζεται για τους εργαζόμενους και την απασχόληση και τις επιχειρήσεις, καταψήφισε αυτές τις ρυθμίσεις και είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων, στην αύξηση της απασχόλησης, στη μείωση της ανεργίας»

«Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αντί να επιδοτεί την εργασία επιδοτεί την ανεργία και αντί να παρέχει ουσιαστική οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και μικρούς επιχειρηματίες τους αφήνει αβοήθητους να πολλαπλασιάζονται τα χρέη τους», ενώ έκανε λόγο για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα», υποστηρίζοντας ότι «έφερε στη Βουλή μια ελάχιστη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία ισοδυναμεί με ψίχουλα για τα νοικοκυριά, επιβαρύνει όμως σημαντικά τα προγράμματα στήριξης του ΟΑΕΔ, υπέρ εργαζομένων και ανέργων».

«Στην πραγματικότητα από την μια τσέπη δίνει ελάχιστα και από την άλλη τσέπη παίρνει πολλά από όσους πλήττονται περισσότερο αυτή την εποχή», υπογράμμισε.

Όσον αφορά το Σύστημα Υγείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι η στήριξη του ΕΣΥ αποδεικνύεται από τρία στοιχεία: «Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πριν την πανδημία ήταν 557, σήμερα λειτουργούν πάνω από 1.260 Μ.Ε.Θ, το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας πριν την πανδημία ήταν 88.690 σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100.000, ενώ πριν από την πανδημία – για την ακρίβεια το 2018- δαπανήθηκαν για την Υγεία περίπου 3,8 δισεκατομμύρια και το 2020 έχουν δαπανηθεί 4,8 δισεκατομμύρια, δηλαδή 1 δισεκατομμύριο παραπάνω».

Επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για την προκήρυξη θέσεων γιατρών, ώστε όλο το ιατρικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστεί, μετά από την υγειονομική κρίση, αορίστου χρόνου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος καταλόγισε στην κυβέρνηση «πολιτική σκληρής ιδεοληψίας» απέναντι στην υγειονομική και την οικονομική κρίση, υποστηρίζοντας ότι «δεν στηρίχτηκε στο βαθμό που θα έπρεπε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Οι έκτακτες δαπάνες που έκανε η κυβέρνηση για το σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας, μας φέρνουν στις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε. με βάση στοιχεία του ΟΟΣΑ, ενώ ταυτόχρονα δεν προχώρησε και στις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σήμερα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, να βρίσκονται στα όριά τους», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό DIONTV.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα