back to top
16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πιερία: Στον Εισαγγελέα οι 11 για την απαγωγή του γυμνασιάρχη – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Διαβάστε επίσης

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης οδηγήθηκαν οι 11 συλληφθέντες για το περιστατικό της «σύλληψης» του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Μεταξύ των 9 αντρών και 2 γυναικών, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και άνεργοι. Μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αιγινίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων

Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορονοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Εξάλλου, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία του Αιγινίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρωτοφανές περιστατικό.

«Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο twitter. Όπως είπε «είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Γυμνασιάρχη Πιερίας. Η επίθεση που δέχτηκε ήταν αδιανόητη. Έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με άμεση παρέμβασή του, καταδίκασε το περιστατικό και απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι σκέφτονται να προβούν σε τέτοιου είδους ενέργειες, τονίζοντας ότι «η Αστυνομία δεν θα επιτρέψει την επανάληψή τους».

«Ο εθνικισμός δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό, με τραγικά αποτελέσματα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον γυμνασιάρχη σχολείου της Πιερίας.

«Αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη», χαρακτήρισε η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την επίθεση στο Αιγίνιο Πιερίας. «Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου», τονίζει η κομματική οργάνωση και προσθέτει ότι «η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές».

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα έντεκα ατόμων, που αυτοαποκαλούνται κατά ορισμένους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» και κατά άλλους «Θεματοφυλάκες του Συντάγματος» εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στον χώρο του Γυμνασίου του Αιγινίου Κατερίνης, επιτέθηκαν και πέρασαν χειροπέδες στον Διευθυντή του σχολείου οδηγώντας στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Ο διευθυντής του σχολείο με μώλωπες στα χέρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας. Είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το τοπικό δίκτυο olympusmera.gr,  η ομάδα έστησε καρτέρι στον διευθυντή του σχολείου Δ.Χ, στις 7:30- 08:00 το πρωί της Παρασκευής τον κυνήγησε και τον υποχρέωσε να μπει σε αυτοκίνητο με το οποίο τον οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου. Κατά τη διάρκεια της «καταδίωξης» του διευθυντή του φώναζαν ότι «βασανίζει» τα παιδιά.

Εκείνη την ώρα κατέφθαναν κι άλλοι εκπαιδευτικοί που βλέποντας την «απαγωγή» του γυμνασιάρχη κάλεσαν την αστυνομία.

Άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, συνέλαβαν την ενδεκαμελή ομάδα και την οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας  εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή. «Ο τέλειος παραλογισμός οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιόφωνο «Status» ο δήμαρχος.

Νewsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα