back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τους ηγέτες της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της τριμερούς Συνόδου Κορυφής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα ,καθώς και στις προοπτικές για την περίοδο μετά την πανδημία, σημειώνοντας πως η χώρα προσδοκά ακόμα περισσότερες επενδύσεις από το Ισραήλ.

Εστίασε παράλληλα στη στρατηγική συμμαχία των χωρών ενώ μιλώντας για την πανδημία είπε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και με την ενισχυτική δόση.

Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της Τουρκίας, ανέφερε πως προέβη σε προκλητικές ενέργειες στην θαλάσσια οικονομική ζώνη της Κύπρου ενώ για το Κυπριακό επανέλαβε ότι μόνη βιώσιμη λύση είναι αυτή που θα σέβεται όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας .

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Την κατηγόρησε ότι «αναμασάει αποτυχημένες οικονομικές συνταγές . «Η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι μόνο αριθμοί. Αν κανείς ονειρεύεται μια οικονομία χαμηλού κόστους, τελικά θα έχει μια οικονομία χαμηλών προσδοκιών, όπου οι περισσότεροι θα ζουν μέσα στην ανασφάλεια» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκησε δριμεια κριτικη στην κυβερνηση και για το συγχρωτισμό στα ΜΜΜ ζητωντας μετρα τώρα για να προστατευθούν πολίτες και εργαζόμενοι.

Στο επικεντρο η παραλλαγη η ομικρον καθως είναι πιο μεταδοτική και ατομα που εχουν νοσησει επαναμολυντονται όπως ειπε μιλώντας στον Αθηνα 984 ο Θανος Δημοπουλος , πρυτανης του ΕΚΠΑ. Εκτιμησε ωστόσο ότι τα εμβόλια θα αποδεχιθουν αποτελεσματικά.

Στις 15 Δεκεμβρίου αρχίζει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Στις 10 του μηνός ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού.

Τη στήριξή του στο Νίκο Ανδρουλάκη για το β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε και επισήμως ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του» τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος.

Ανατροπή στην οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο, με τα δύο αδέρφια που βρέθηκαν νεκρά μέσα στο διαμέρισμα της οδού Ολυμπίας. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Ασφάλειας και τα πρώτα στοιχεία του ιατροδικαστή, πιθανότατα η 29χρονη πυροβόλησε και σκότωσε τον 34χρονο αδερφό της. και μετά αυτοκτόνησε

Σε εορταστικούς ρυθμούς από σήμερα ο δήμος Αθηναίων, καθώς ξεκινούν οι εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 38 ημέρες, 52 σημεία σε όλη την πόλη, 6 χριστουγεννιάτικα χωριά, Παγοδρόμιο και δράσεις για όλη την οικογένεια – ανάμεσα στα δρώμενα – που θα μας ταξιδέψουν και θα μας συντροφεύσουν τις ημέρες αυτές. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας..

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε πέρυσι αύξηση ρεκόρ κατά 18,6% στον αριθμό των θανάτων που προκαλούνται από την κατάχρηση αλκοόλ, το οποίο σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους συνδέεται με τον ευρύτερο κοινωνικό αντίκτυπο της πανδημίας της COVID-19.

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις και τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. … 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκαζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα