back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Υπερδιπλάσιες επαναλοιμώξεις, προκαλεί σύμφωνα με έρευνα από τη Νότια Αφρική, η μετάλλαξη Όμικρον. Σύμφωνα με την μελέτη πάντως δεν αναφέρεται κατά πόσο κάτι ανάλογο συμβαίνει με την εμβολιαστική ανοσία ή εάν οι επαναλοιμώξεις που προκαλεί η Όμικρον είναι πιο βαριές.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το εμβόλιο πιάνει το νέο στέλεχος Όμικρον, ωστόσο σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σημείωσε ότι μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται οι πρώτες δόσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, ενώ ως τη Δευτέρα θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε πολίτες που έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Για τον εμβολιασμό εγκύων, υποστήριξε ότι κατά την προσωπική της άποψη πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και σε δύο νέα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης από ασθενείς στο Σωτηρία. Όπως είπε, πρόκειται για μια γυναίκα 56 ετών και μια 41 ετών, που δεν δέχονταν να διασωληνωθούν, και η Εισαγγελία ανέφερε στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι.

Την έλλειψη του προσωπικού στα νοσοκομεία επισήμανε η νοσηλεύτρια στην κλινική CONID 19 στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς Σοφία Μάντη μιλώντας στον Αθήνα 984. Πρόσθεσε ότι οι ανεμβιολίαστοι νοσηλευόμενοι δηλώνουν μετανιωμένοι. Ο εμβολιασμός είναι το όπλο μας, κατέληξε η κ. Μάντη.

Το πράσινο φως για τις αλλαγές στην τρίτη δόση του εμβολίου του κορονοιού αναμένεται να ανάψει η αρμόδια επιτροπή. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η αναμνηστική δόση να γίνεται στους τέσσερις μήνες από τη δεύτερη δόση και όχι στους έξι. Το σχετικό αίτημα είχε καταθέσει προ ημέρων η κυβέρνηση στην Επιτροπή, με το σκεπτικό ότι η ανοσία φθίνει προοδευτικά.

60.000 νέες θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης άνοιξαν για την ερχόμενη Κυριακή.

Με ήπια συμπτώματα νοσεί ο πρώτος ασθενής του στελέχους “Όμικρον” στη χώρα μας, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα, στο σπίτι του στα Χανιά. Ο διπλά εμβολιασμένος επιχειρηματίας από το Γιοχάνεσμπουργκ διαγνώστηκε θετικός στη μετάλλαξη, μετά από πέντε τεστ.

Νέα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της προέλασης στην Ευρώπη της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει και το Βέλγιο σήμερα, ενώ χθες η Γερμανία έδωσε το πρώτο σήμα περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Tη στρατηγική των ΗΠΑ στη μάχη κατά της πανδημίας και των παραλλαγών Όμικρον και Δέλτα για τον χειμώνα παρουσίασε χθες ο Τζο Μπάιντεν.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο κ. Μητσοτάκης έχει συνάντηση αυτή την ώρα με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς σε ισχύ από σήμερα. Τα νυχτερινά δρομολόγια επανέρχονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό έως τη 01:30 και έως τις 2 παρά τέταρτο στο Τραμ.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρεις άμαχοι και επτά μαχητές πεσμεργκά, σε επίθεση σε ένα χωριό κοντά στην Αρμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν που αποδόθηκε στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Τους 18 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα