back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Το πράσινο φως για τις αλλαγές στην τρίτη δόση του εμβολίου του κορονοιού αναμένεται να ανάψει τις επόμενες ώρες η αρμόδια επιτροπή. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εξετάζεται η αναμνηστική δόση να γίνεται στους τέσσερις μήνες από τη δεύτερη δόση και όχι στους έξι μήνες. Το σχετικό αίτημα είχε καταθέσει προ ημέρων η κυβέρνηση στην Επιτροπή, με το σκεπτικό ότι η ανοσία φθίνει προοδευτικά.

60.000 νέες θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης άνοιξαν για την ερχόμενη Κυριακή.

Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από την ηλικία των 50 ετών, τάχθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η επίσπευση της τρίτης δόσης.

Εν τω μεταξύ, με ήπια συμπτώματα νοσεί ο πρώτος ασθενής του στελέχους “Όμικρον” στη χώρα μας, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα, στο σπίτι του στα Χανιά. Ο διπλά εμβολιασμένος επιχειρηματίας από το Γιοχάνεσμπουργκ διαγνώστηκε θετικός στη μετάλλαξη, μετά από πέντε τεστ.

Αυξάνεται ο αριθμός των ανεμβολίαστων εγκύων που εισάγονται σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται μια γυναίκα 41 ετών θετική στον κορωνοϊό, ενώ ακόμη μια 38χρονη από την Φλώρινα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Και οι δυο γυναίκες υποβλήθηκαν σε καισαρική επέμβαση.

Νέα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της προέλασης στην Ευρώπη της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει και το Βέλγιο σήμερα, ενώ χθες η Γερμανία έδωσε το πρώτο σήμα περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Tη στρατηγική των ΗΠΑ στη μάχη κατά της πανδημίας και των παραλλαγών Όμικρον και Δέλτα για τον χειμώνα παρουσίασε χθες ο Τζο Μπάιντεν.

Με στελέχη της Amazon Web Services, θα συναντηθεί σε μισή ώρα ο πρωθυπουργός. Αντικείμενο της συνάντησης, η επένδυση της εταιρείας και στη χώρα μας. Στις 10 και μισή ο κ. Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα. Στις αρχές τους έτους ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα για τον προσωπικό βοηθό των ατόμων με αναπηρία. Αρχικά θα ενταχθούν χίλια άτομα, ενώ στόχος είναι την επόμενη χρονιά να ενταχθούν άλλα χίλια άτομα.

Εγκαταλελειμμένο μέσα σε χαρτόκουτο εντοπίστηκε ένα τετράχρονο κορίτσι στο κέντρο του Ηρακλείου στην Κρήτη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, άκουσαν τα κλάμα του αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τετράχρονη είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ενώ ο 28χρονος πατέρας της είναι χρήστης ναρκωτικών.

Επανέρχεται από σήμερα και για κάθε Παρασκευή και Σάββατο, η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό έως τη 01:30. Εως τις 2 παρά τέταρτο η επέκταση στο Τραμ.

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού σήμερα και αύριο, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αττική σήμερα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Τους 18 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα