back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε πριν από μία ώρα, στον θαλάσσιο χώρο, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ικαρίας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Στις 6 και 9 πρώτα λεπτά σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών και πάλι στον θαλάσσιο χώρο.

Η παραλλαγή Όμικρον πιθανόν να έχει μεταδοθεί σε όλον τον πλανήτη, τονίζει ο ΠΟΥ. Έξι κρούσματα του νέου στελέχους στη Σκοτία έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η διασπορά είναι πλέον ανεξέλεγκτη, καθώς κάποια από αυτά δεν έχουν κανένα ιστορικό ταξιδιού σε νοτιοαφρικανική χώρα. Το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής του κορονοϊού Όμικρον ανακοίνωσε και η Ισπανία. Το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο ταξιδιώτες που διαγνώστηκαν στην Αυστραλία πέρασαν από τη Σιγκαπούρη.

«Ο κορονοϊός μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ» τόνισε σε συνέντευξή του στο CBS ο Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι. Επέμεινε, ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να ζήσει με αυτό.

Γρήγορη δράση για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της μετάλλαξης ώστε να κερδίσουμε χρόνο και να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη, ζήτησε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στην έκτακτη διάσκεψη των Υπουργών Υγείας της Ομάδας (G7).

«Η παραλλαγή είναι πιθανόν να προκαλεί πιο βαριά νόσο σε σχέση με την Δέλτα στους μεγαλύτερης ηλικίας φορείς, Θα το γνωρίζουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.

6.677 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 657 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Απέκλεισε την πιθανότητα νέου lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αντιθέτως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer προσδοκά να παράγει 80 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της αντιιικού φαρμάκου της κατά της Covid-19, ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρίας ‘Αλμπερτ Μπουρλά. Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το φάρμακο με την εμπορική ονομασία Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την παραλλαγή ‘Ομικρον.

Την επιβολή προστίμου εως χίλια ευρώ σε όσους χρησιμοποιούν μέσα αστικής μεταφοράς χωρίς αρνητικό τεστ κορονοϊού ή πράσινο πάσο εμβολιασμένου, αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση.

Σε ήπιους τόνους και με όρους πολιτικού πολιτισμού, χωρίς ωστόσο να λείψουν ορισμένες αιχμές μεταξύ των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ το debate των πέντε διεκδικητών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, πλην του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος δεν μετείχε καθώς είχε εκφράσει τις ενστάσεις του για τους όρους διεξαγωγής της τηλεμαχίας. Και οι πέντε δήλωσαν ότι θέλουν ένα μεγάλο ΚΙΝΑΛ και όχι δεκανίκι άλλων κομμάτων. Ουδείς εξέφρασε προτίμηση για συνεργασία προνομιακά με κάποια άλλη παράταξη.

Ιδιαίτερα βαρύς είναι ο λογαριασμός της εφορίας, για εκατομμύρια φορολογούμενους καθώς σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής για πάνω από 2 δισ. ευρώ φόρους. Σήμερα είναι η εξόφληση της 5ης δόσης του φόρου εισοδήματος, της 3ης δόσης του ΕΝΦΙΑ, η ρύθμιση για τις 100 και 120 μηνιαίες δόσεις για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία καθώς και της ρύθμισης των 36 – 72 δόσεων, όπως και της καταβολής του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις.

Σε εξέλιξη του πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής του Δήμου Αθηναίων. Θα διανεμηθούν τουλάχιστον 350 τόνοι τροφίμων σε 25.000 δικαιούχους οι οποίοι θα ενημερωθούν με sms. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία ανέστειλε στα τέλη Αυγούστου την αρωγή που προσέφερε στο Αφγανιστάν μετά την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, προβλέπει πλέον τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας διά της ανακατεύθυνσης χρηματοδοτήσεων από το ειδικό ταμείο για την ανοικοδόμηση της.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική.

ΟΙ άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή τη ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα