back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μ. Παγώνη: Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο «Γεννηματάς» – Υπ. Υγείας: Δεν υπήρξε ανάγκη για ενίσχυση των κλινών

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα θα φτάσουν τα 10.000 εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη η οποία μίλησε για νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

«Είχαμε μια δύσκολη νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κα Παγώνη.

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι, είναι φοβερό», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι τα COVID που μπήκαν που εισήχθησαν στο «Γεννηματάς» είναι ηλικίας 28 – 45, ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε για πιεστική κατάσταση τονίζοντας ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. «Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο», τόνισε και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για καθολικό εμβολιασμό.

Τι απαντά το υπουργείο Υγείας

Δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη Μονάδα Υγείας,  απαντά το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του αναφορικά με δηλώσεις της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη ως προς τις εφημερίες στις 7 και 8/11/2021.

Μάλιστα όπως επισημαίνει το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covidπεριστατικών παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021).

Σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Νewsroom Aθήνα 9.84, Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα