back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Η επιβάρυνση του εθνικού συστήματος υγείας κυρίως στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιφερειακές ενότητες της Βορείου Ελλάδας, προβληματίζει ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους. Σε αυτό το πλαίσιο, το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας θα συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη στην συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Από 2727 νέα κρούσματα κορωνοϊου που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 447 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, 381 στην Αττική. Στα 226 ανήλθαν τα νέα κρούσματα στη Λάρισα. 421 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας, στην συντριπτική πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι. 44 είναι οι νέοι θάνατοι και συνολικά 15.939 από την αρχή της πανδημίας.

Είκοσι τρεις Έλληνες τουρίστες που έφτασαν με πούλμαν έξω από την Βενετία, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η διάγνωση έγινε στο Μέστρε, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Γαληνοτάτη, όπου οι τουρίστες υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ. Τώρα βρίσκονται σε απομόνωση σε ξενοδοχείο καραντίνας και η κατάστασή τους παρακολουθείται από τους γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όσους μπορούν να λάβουν την σχετική θεραπεία, θα χορηγηθούν μονοκλονικά αντισώματα, όπως συνηθίζεται τελευταία, στην περιφέρεια Βένετο.

Μονοκλωνικά αντισώματα για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της covid αναμένεται να παραλάβει η χώρα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Ωστόσο, με συνέντευξή της στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επεσήμανε ότι οι νέες θεραπείες ΔΕΝ μειώνουν τη σημασία του εμβολιασμού, ο οποίος παραμένει το βασικό όπλο κατά της πανδημίας.

Στο μεταξύ, από αύριο τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα edupass.gov, στην οποία ενσωματώνονται όλες οι πλατφόρμες για την διαχείριση των self test για ΟΛΕΣ τις δημόσιες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Ωστόσο, οι μαθητές που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα της συνόδου της G20 για το κλίμα, εξέφρασε με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουντέρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι ελπίδες του δεν γκρεμίστηκαν.

Στη κοινή διακήρυξή τους, οι ηγέτες της G-20 δεν κάνουν καμία αναφορά στο χρονικό ορόσημο του 2050 για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Στο κείμενο περιλαμβάνεται μόνο η δέσμευση για την κατάργηση της χρηματοδότησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα μέχρι τέλος του χρόνου, ενώ γίνεται εκ νέου έκκληση για ‘’ουσιαστική και αποτελεσματική’’ δράση, με στόχο τον περιορισμό της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26) που άνοιξε σήμερα τις εργασίες της στη Γλασκόβη.

Τους πέντε πυλώνες του προγράμματος που ξεδιπλώνεται από την ελληνική κυβέρνηση για την πράσινη μετάβαση θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη Γλασκώβη. Η διακήρυξη του πρωθυπουργού άλλωστε προβλέπει την κινητοποίηση πόρων άνω των 25 δισεκατομμυρίων προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.

Την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ – Τουρκίας επαναβεβαίωσαν οι Πρόεδροι των δύο χωρών, κατά τη συνάντηση τους στο περιθώριο των εργασιών της G-20, στη Ρώμη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε στον Ταγίπ Ερντογάν τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την κατοχή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, ενώ τόνισε τη σημασία των ισχυρών δημοκρατικών θεσμών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου για την ειρήνη και την ευημερία. Με ανακοίνωσή της η Τουρκική Προεδρεία, ανέφερε ότι κατά της συνάντησης των δύο ομολόγων η οποία διεξήχθη σε “πολύ θετικό κλίμα” , συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός μηχανισμού για τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων.

Εξιτήριο έλαβε από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας ο 54χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 48χρονης εν διαστάσει συζύγου του την Παρασκευή. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τον συζυγοκτόνο παρέλαβε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα έως την Τρίτη που πρόκειται να απολογηθεί.

Μέτρα για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Tάκης Θεοδωρικάκος.

Ξεκινά από αύριο η ενδιάμεση, φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει ως τις 15 Νοεμβρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ…

Λαμία – Ατρόμητος Αθηνών: 2 – 2 .

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 0-0

ΑΕΚ – Άρης 2-1

ΠΑΣ Γιάννενα – Αστέρας Τρίπολης. 1-1

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο στις 7.30 με το παιχνίδι

Ιωνικός – Βόλος

Τζακ ποτ στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ . Το ποσόν των 2 εκατ. 500 χιλιάδων ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Τρίτης. Τυχεροί αριθμοί 9,12,16,39,43 τζόκερ ο αριθμός 13

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με τοπικές βροχές για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα