back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή της χειμερινής ώρας από σήμερα. Οι δείκτες των ρολογιών έχουν μετακινηθεί μία ώρα πίσω.

Εντείνεται η συζήτηση για την ανάγκη λήψης μέτρων, μετά τη ραγδαία αύξηση που εμφανίζουν τα κρούσματα κορωνοιού και η αυξανόμενη πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας.

Χθες ανακοινώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων. 4.696 νέες μολύνσεις ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 404 ασθενείς, ενώ κατέληξαν άλλοι 38 άνθρωποι.

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τον προπηλακισμό που δέχθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και συνάδελφοί του, από ιδιοκτήτες ταβέρνας στο Καστράκι, κάτω από τα Μετέωρα, όταν παρατήρησαν ότι δεν γίνεται έλεγχος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ο ίδιος ο κ. Βασιλακόπουλος απέδωσε το γεγονός σε «φαινόμενα παραλογισμού». Ανέφερε πως εκλήθη η αστυνομία, έγιναν μηνύσεις και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σε λειτουργία τίθεται από αύριο, για τις δημόσιες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής η πλατφόρμα edupass.gov.gr. Σ’ αυτήν ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Οι μαθητές που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την σχολική κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν θα έχει σήμερα στη Ρώμη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των εργασιών της G20:

Σε συμφωνία κατέληξαν Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση για την άρση επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο που εξάγονται από την Ευρώπη στην αμερικανική αγορά. Για μία ιστορική συμφωνία μίλησε η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο, σημειώνοντας ότι “επιπρόσθετα μέτρα αντιποίνων που είχαν ανακοινωθεί από την ΕΕ και προβλεπόταν να τεθούν σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου, δεν θα εφαρμοστούν”.

Αρχίζει σήμερα στη Γλασκώβη η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα. Θα διαρκέσει ως τις 12 Νοεμβρίου, τελευταία ευκαιρία των ισχυρών του πλανήτη, να θέσουν υπό έλεγχο την κλιματική αλλαγή.

Αλλαγή στο τέρμα των δρομολογίων του τραμ από Σύνταγμα και ΣΕΦ προς Βούλα. Οι συρμοί, σήμερα και αύριο, θα έχουν σημείο τερματισμού τη στάση Κολυμβητήριο, στη Γλυφάδα, λόγω εργασιών λείανσης της γραμμής.

Το Πολύγωνο βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Κυριακής της Καθαριότητας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ

Στις 3 Λαμία – Ατρόμητος. Πέντε και τέταρτο Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και στις 7 και μισή ΑΕΚ – Άρης και ΠΑΣ Γιάννενα – Αστέρας Τρίπολης. Χθες ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης: 4-1 και Παναιτωλικός – Ολυμπιακός:1-2.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα