back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ανοικτά της Καλύμνου βρίσκεται το τουρκικό πλοίο, το οποίο ρυμουλκείται από το Λιμενικό, μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε όταν έμεινε ακυβέρνητο, ανοικτά της Κρήτης.

Το πλοίο μεταφέρει 450 μετανάστες οι οποίοι θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Οι ελληνικές αρχές έστειλαν αίτημα στην Άγκυρα για να παραλάβει πίσω τους μετανάστες, όπως υποχρεούται να κάνει σύμφωνα με την ευρωπαϊκή σύμβαση που έχει υπογράψει.

Η κλιματική αλλαγή, η υγειονομική κρίση και η οικονομική ανάκαμψη βρίσκονται στην ατζέντα της G20, των ηγετών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη που συνεδριάζουν το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη.

Την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων.

Στις 3.643 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 392 ασθενείς ενώ κατέληξαν άλλοι 55 άνθρωποι.

Παγκόσμια ανησυχία για την κατάσταση στο Σουδάν. Λίγες ώρες πριν αρχίσουν οι μαζικές κινητοποιήσεις στις οποίες έχουν καλέσει για σήμερα, σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και τα συνδικάτα εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, κάλεσε τις σουδανικές δυνάμεις ασφαλείας να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε βίαιη καταστολή πολιτών θα είναι «απαράδεκτη».

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα