back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Όλα αυτά που μας ενώνουν: Διεθνής έκθεση υδατογραφίας στη γκαλερί Chili Art

Διαβάστε επίσης

Το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας (IWS Greece), ο διευθυντής του Φώτης Κλογέρης, ο Γενικός Διευθυντής της IWS Besnik Xhemaili, και ο Επιμελητής της έκθεσης και Εκπρόσωπος της IWS Greece Πάρης Καπράλος προσκαλούν το αθηναϊκό φιλότεχνο κοινό να επισκεφθεί την διεθνή έκθεση “Όλα αυτά που μας ενώνουν” η οποία θα λάβει χώρα στην Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο, κέντρο Αθήνας) 26 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου.
H έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Τρίτη 26 Οκτωβρίου ώρες 16:00 – 21:00 προς αποφυγή συνωστισμού, με τη παρουσία όλων των διοργανωτών του και καλλιτεχνών.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής με υδατοδιαλυτά μέσα σε χαρτί (watermedia, μελανια, ακουαρέλες, μολύβια νερού, σκόνες, φυσικές υδατοδιαλυτές χρωστικές, ενω θεματολογικά εστιάζεται σε πράγματα, καταστάσεις, δραστηριότητες, ή σημεία αναφοράς που μας έλειψαν περισσότερο τη περίοδο της πανδημίας.
Σημειώνει μεταξύ άλλων στο κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης ο Επιμελητής της κ. Καπράλος:
«Λέγεται συχνά ότι δεν καταλαβαίνουμε την αξία ενός πράγματος μέχρι να το χάσουμε. Στη διάρκεια της πανδημίας χάσαμε ή κινδυνεύαμε να χάσουμε πολλά: αγαπημένους ανθρώπους, υγεία, αλλά πάνω από όλα όμως την ανθρώπινη επαφή, τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε, να μοιραστούμε πράματα καθημερινά και σημαντικά. Από αυτή τη μίζερη περίοδο βγαίνουμε σοφότεροι. Ας θυμηθούμε όλα αυτά που μας ενώνουν. Κι ας χτίσουμε νέες γέφυρες ανάμεσα μας».

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Γιώργος Βούρος, Γιούλα Παπαδοπούλου, Κώστας Γαρύφαλλος, Μαρία Χαραλάμπους, Κώστας Βλαχόπουλος, Χρήστος Σπηλιώτης, Κώστας Μίσσιος, Σπυρίδων Μουρατίδης, Εμμέλεια Φιλιπποπούλου, Μίκα Συμβουλίδου, Σάμης Ταμπώχ, Κωνσταντίνος Χατζηπαπαθεοδωρίδης, Σπύρος Ρωμάνος, Μαρία Δικαίου, Besnik Xhemaili, Tomor Arifi, Arlinda Hajrullahu, Blerta Sylla, Zana Ramadani, Mjellma Goranci, Naim Spahiu, Foti Kllogjeri.

«Μέσα από τους δρόμους της τέχνης, αυτής της ανέκφραστης αλλά ενοποιητικής επικοινωνίας των ανθρώπων μπορούμε να επιτύχουμε την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών. Ελπίζουμε ότι το μήνυμα μας είναι πιο ηχηρό από ποτέ, τώρα που όλοι μας ζήσαμε για καιρό χωρίς να έχουμε ο ένας τον άλλο», δήλωσε ο Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της IWS Φώτης Κλογέρης (Foti Kllogjeri).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.

Η διεθνής έκθεση που θα λάβει χώρα σε δύο μέρη -στην Αθήνα & στη Πρίστινα (Κόσοβο), σε φυσική μορφή σε γνωστούς χώρους τέχνης των δύο πόλεων, θα είναι παράλληλα διαθέσιμη διαδικτυακά στη πλατφόρμα ARTgrID (https://artgrid.gr) από τη 2η ημέρα της και μέχρι το τέλος της 2ης έκθεσης στο Κόσοβο. Την έκθεση στην Αθήνα επιμελείται ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος, και στη Πρίστινα ο Γενικός Διευθυντής της IWS Globe Besnik Xhemaili (ο οποίος θα παρευρίσκεται και στα εγκαίνια της έκθεσης στην Αθήνα για να συνομιλήσει με το κοινό). Τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης έχει ο IWS Greece Leader κ. Φωτης Κλογέρης.

Μετά τη λήξη της έκθεσης στην Αθήνα τα έργα των Ελλήνων θα ταξιδέψουν στο Κόσοβο όπου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 θα διοργανωθεί μεγάλη έκθεση σε εξειδικευμένο στην υδατογραφία χώρο τέχνης του IWS που φιλοξενεί αποκλειστικά διεθνείς εκθέσεις. Στην έκθεση του Κοσόβου, στα έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών θα προστεθούν επιλεγμένα έργα διεθνούς φήμης καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο με την ευθυνη της IWS. Οι ημερομηνίες της έκθεσης στη Πρίστινα θα ανακοινωθούν προσεχώς.


Έργο του Σάμη Ταμπώχ

H Διεθνής Ένωση Υδατογραφίας (International Watercolor Society, ή, για συντομία IWS) η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι ένας διεθνής οργανισμός που έχει στόχο τη προαγωγή της ζωγραφικής με υδατοδιαλυτά μέσα στη διεθνή αγορά τέχνης, και τη προώθηση των καλλιτεχνών που υπηρετούν αυτό το είδος τέχνης. Όραμα της ένωσης είναι η αδελφοσύνη των λαών μέσα από τη Τέχνη. Η ένωση διοργανώνει διεθνείς εκθέσεις, μπιενάλε και φεστιβάλ, ενώ ενθαρρύνει τοπικές συνεργασίες μεταξύ των γραφείων αντιπροσώπευσης της σε διαφορετικές χώρες, τις ανταλλαγές καλλιτεχνών και τη τοπική κι υπερτοπική δραστηριότητα για την εξυπηρέτηση των στόχων και του οράματος της.

Περισσότερες πληροφορίες: https://iwsglobeart.net

Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις/κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία μαζί με εφαρμογές σχεδιασμού και αισθητικής, που αφορούν σε λειτουργικά αντικείμενα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης , όπως κεραμικά, ύφασμα, κόσμημα, γυαλί, έπιπλο, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και events.

Ανακαλύψτε περισσότερα: https://chiliart.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα