back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε αναμονή της ετυμηγορίας στη δίκη για το βιτριόλι – Αύριο οι αγορεύσεις της υπεράσπισης

Διαβάστε επίσης

Η ώρα της δικαιοσύνης για την υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου πλησιάζει. Η δίκη,  για την υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη βρίσκεται πλέον μια ανάσα πριν από την πολυαναμενόμενη έκδοση της ετυμηγορίας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Σήμερα ολοκληρώθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δικάζει την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Αύριο η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης της 36χρονης Έφης Κακαράντζουλα, η οποία ήταν σήμερα απούσα από τη δίκη.

Μετά και την ολοκλήρωση των αγορεύσεων της υπεράσπισης, το δικαστήριο θα μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του. Συγκεκριμένα μετά από την ολοκλήρωση των αγορεύσεων της υπεράσπισης  οι τρεις τακτικοί δικαστές  και οι τέσσερις ένορκοι, που αποτελούν τη σύνθεση του δικαστηρίου, θα αποσυρθούν στο ειδικό δωμάτιο για τη διάσκεψη τους πριν ο πρόεδρος ανακοινώσει την απόφαση τους.

Σε κάθε περίπτωση όπως όλα δείχνουν αύριο μετά το τέλος και της τελευταίας αγόρευσης θα ανακοινωθεί εάν η απόφαση εκδοθεί μετά το τέλος της συνεδρίασης ή μετατεθεί για την επόμενη δικάσιμο που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής. Είναι η στιγμή που η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναμένει από τους φυσικούς δικαστές την τιμωρία της κατηγορουμένης που μέσα σε ένα λεπτό με την επίθεση σε βάρος της άλλαξε για πάντα τη ζωή της. Είναι η στιγμή που η Ιωάννα, η κοπέλα που με τη στάσης της έγινε σύμβολο δύναμης, αναμένει τη δικαίωση της από τη δικαιοσύνη.

Είχε προηγηθεί η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Χαρ. Μαστορντωνάκη, ο οποίος ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να κηρύξουν ένοχη την κατηγορουμένη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως η ίδια ζητεί.

Στην αγόρευσή του ο κ. Μαστραντωνάκης είχε αναλύσει διεξοδικά τους λόγους που πρέπει η 36χρονη να καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας (αδίκημα το οποίο επισύρει ανώτερη ποινή κάθειρξης τα 15 έτη), αφού «ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας». Επιπλέον, ο εισαγγελέας ανέφερε πως ο ανθρωποκτόνος δόλος της δράστιδας προκύπτει, από το μέσο που επέλεξε να επιτεθεί στην Ιωάννα, από τη ποσότητα του «φονικού υγρού» (1 λίτρο θειικού οξέος), από την εγγύτητα και την ορμή της επίθεσης, αλλά και από το γεγονός ότι τίποτα από το 2019 δεν είχε πτοήσει την κατηγορούμενη η οποία ήθελε με κάθε τρόπο να «εξολοθρεύσει την Ιωάννα».

Ακόμη, κατά την αγόρευσή του ο κ. Μαστραντωνάκης είχε μιλήσει για «ποταπά κίνητρα», για «ηθική μικρότητα», «εκδικητικότητα» και «ανθρωποκτόνο εγωισμό» της 36χρονης, η οποία περίμενε την Ιωάννα έξω από το γραφείο της για να της επιτεθεί σαν τον «καλύτερο και ικανότερο θηρευτή της φύσης».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην ημέρα της επίθεσης – την «ημέρα που άλλαξε για πάντα η ζωή της Ιωάννας», ο κ. Μαστραντωνάκης στην αγόρευσή του ανέφερε: «Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο. Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα βυθισμένη, δυστυχώς για την ίδια, στις σκέψεις της. Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο θηρευτή της φύσης, ανέβηκε 17 σκαλιά. Στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα