back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά-νοτιαοανατολικά της Χίου, έπειτα από το ναυάγιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί…..

Εννιά χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό κλείνονται κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα στη χώρα καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 35% σε σύγκριση με εκείνα του αμέσως προηγούμενου επταημέρου.

Ωστόσο και χθες ο ΕΟΔΥ κατέγραψε ανησυχητική άνοδο των κρουσμάτων. Το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν 3.937 νέες μολύνσεις, με το ποσοστό θετικότητας να εκτοξεύεται στο 5,1%. Το απόγευμα εκτάκτως για σήμερα η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19.

“Αναμενόμενα για μας τα αυξημένα κρούσματα, αφού οι εμβολιασμοί δεν έφτασαν σε ποσοστό τουλάχιστον 80%”, είπε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Την πρόταση του να πραγματοποιείται υποχρεωτικό σελφ τεστ από όλους τους εργαζομένους ακόμα και από τους εμβολιασμένους, παρέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ο κόσμος δεν έχει αντιδράσει επαρκώς και δεν έχει μάθει από τα λάθη του, προειδοποίησε σήμερα σε σχετική έκθεσή του ο ανεξάρτητος οργανισμός GPMB που δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Τράπεζα. Αναφέρει με λεπτομέρειες τις αποτυχίες της παγκόσμιας αντίδρασης στην πανδημία και διαπιστώνει ότι τελικά η νόσος αποκάλυψε έναν κόσμο «άνισο, διχασμένο και ανεύθυνο».

Η έκθεση δημοσιεύθηκε στη διάρκεια της παγκόσμιας διάσκεψης για την υγεία στο Βερολίνο, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών λόγω της covid-19 πλησιάζει τα πέντε εκατομμύρια παγκοσμίως ενώ λαμβάνοντας υπόψη τη θνησιμότητα που συνδέεται έμμεσα και άμεσα με την νόσο covid-19, ο ΠΟΥ εκτιμά ότι ο απολογισμός των νεκρών παγκοσμίως ενδέχεται να είναι δύο με τρεις φορές μεγαλύτερος.

Οι αρχές της Κίνας επέβαλαν σήμερα lockdown στη Λανζόου, στα βορειοδυτικά, μια πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων covid-19, περίπου 100 ημέρες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί για αύριο, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Την οδύνη του και τον σεβασμό του για τη γενναιότητά της εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ενώ αντίστοιχα μηνύματα κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναστέλλει η Βουλή τη δραστηριότητά της για το υπόλοιπο της εβδομάδας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Την βαθιά θλίψη της για την πρόωρη απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ εκφράζει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων .

Αύριο από τις 10 το πρωί η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης. Θα ακολουθήσει στις 2 η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή θα γίνει από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Η οικογένειά της επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Χάσαμε μία νέα γυναίκα, μία θαρραλέα γυναίκα, μητέρα, μία δυναμική πολιτικό που έδωσε απίστευτες μάχες στη ζωή της και ηττήθηκε στην άνιση μάχη με τον καρκίνο. Στάθηκε με απίστευτη αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος και αυτό δίνει ένα μήνυμα για όσους αντιμετωπίζουν αυτή τη νόσο τόνισε στον Αθήνα 9.84 η Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά έλεγε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και στα δύσκολα πρέπει να βάζουμε πλάτη κι αυτό έκανε πάντα. Όταν έπρεπε να βάλει πλάτη για το καλό του πολίτη, το έκανε χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Άφησε παρακαταθήκη τόνισε επίσης στο σταθμό μας και ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

Εκτάκτως κεκλεισμένων των θυρών θα συνεδριάσει απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με αντικείμενο το στρατιωτικό πραξικόπημα στο Σουδάν. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι ΗΠΑ καταδίκασαν την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης με την Ουάσινγκτον να «παγώνει» οικονομική βοήθεια 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Άλμπα Βερολίνου στις 21:00 για την 6η αγωνιστική της Euroleague, με στόχο να διατηρήσει το απόλυτο στην έδρα του.

Και ο καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 19 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα