back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μερικές… αποχαιρετιστήριες σκέψεις

Διαβάστε επίσης

Ενίοτε ακόμη και η σκληρή όψη της πολιτικής λυγίζει μπροστά στη σκληρή και άδικη όψη της ζωής. Η Φώφη Γεννηματά «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, σήμερα, παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Πόσο ειρωνικό αλλά και συνάμα πόσο ηχηρό το μήνυμα για την ανάγκη θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενίσχυσης της προληπτικής ιατρικής και της έγκαιρης διάγνωσης, θέματα για τα οποία μιλούσε συνεχώς, η Φώφη Γεννηματά έχοντας γευτεί και η ίδια το πικρό ποτήρι του αποχωρισμού των γονιών της. Χτυπημένοι και οι δυο από τον καρκίνο. Ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, έφυγε από τη ζωή το 1994 σε ηλικία μόλις 55 ετών, λίγους μήνες νωρίτερα είχε χάσει τη μάχη με την επάρατη νόσο η σύζυγός του, Κάκια, σε ηλικία 54 ετών.

Το πένθος για τους γονείς και η αγωνία για τα παιδιά της…

Η ίδια η Φ. Γεννηματά δεν δίστασε να μιλήσει για τον δικό της αγώνα όταν πρωτοδιαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2008. Έδωσε θαρραλέα τη μάχη της, χωρίς ωστόσο να κρύψει και την ανθρώπινη αγωνία, την αγωνία της μάνας. «Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό» δήλωνε σε συνέντευξή της.

Στις 25 Απριλίου του 2021, έμελε να κάνει και την τελευταία συγκινητική ανάρτηση της για τα 27χρόνια από το θάνατο του Γ. Γεννηματά, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Το ΕΣΥ που έφτιαξες και υπερασπίστηκες, αναγνωρίζεται ως το μεγάλο οχυρό στη μάχη της Ελληνικής κοινωνίας με την πανδημία του κορονοϊού. Στην εποχή του φόβου για τη ζωή, των μεγάλων ανισοτήτων, του περιορισμού δικαιωμάτων και ελευθεριών, της τεχνητής όξυνσης, εμείς η Δημοκρατική παράταξη έχουμε τον άνθρωπο και την πατρίδα στο επίκεντρο των επιλογών μας».

Αυτή η έγνοια για την πατρίδα και τους ανθρώπους της, είναι η δική της πολιτική παρακαταθήκη όπως επίσης και το ήθος της το οποίο καλούνται να επιδείξουν οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.Σε αυτή τη “διαφορετική” και εν πολλοίς φορτισμένη εσωκομματική κούρσα διαδοχής θα κριθούν όχι μόνο από τις προγραμματικές τους θέσεις αλλά από το ήθος ,την πολιτική αξιοπρέπεια και τη διασφάλιση ενότητας της δημοκρατικής παράταξης. Το οφείλουν στη Φώφη Γεννηματά.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα