back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Κύμα συγκίνησης και μηνύματα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο σε Ελλάδα και εξωτερικό στην οικογένειά της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία θα τελεστεί η κηδεία της, κηρύσσεται εθνικό πένθος, ενώ η Βουλή αναστέλλει τη δραστηριότητά της για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Η εξώδιος ακολουθία θα ψαλεί στην Μητρόπολη και η ταφή θα γίνει από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Από τις 10:00 το πρωί η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για λαϊκό προσκύνημα. Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεσθεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δηοσία δαπάνη. Η οικογένεια της Προέδρου του KINΑΛ επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

…Η Φώφη Γεννηματά διετέλεσε πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Υπήρξε βουλευτής της Β’ Αθηνών από το 2015. Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και ήταν κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Είχε τρία παιδιά.

…”Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο” δηλώνει στο συλλυπητήριο μήνυμα της η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. “Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής. Σύμβολο θάρρους για γυναίκες και άνδρες”, τονίζει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επιστρέφει εκτάκτως αύριο το βράδυ από τη Σαουδική Αραβία. “Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας”, σημειώνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας. Σε ένδειξη πένθους για τη Φώφη Γεννηματά ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει όλες τις πολιτικές του εκδηλώσεις. “Την αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητά της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή”, υπογραμμίζει ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

…”Το ΚΙΝΑΛ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τον δρόμο της πολιτικής παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά”, τονίζει το Γραφείο Τύπου του κόμματος. Την “βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, μιας σημαντικής προοδευτικής πολιτικού” εξέφρασε η διεύθυνση του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος. “Σε όλη της τη ζωή μαχόταν με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και γενναιότητα”, σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

…”Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου και να το ονομάσει «Φώφη Γεννηματά»”, αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοιού – 3.937 οι νέες μολύνσεις στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 54 ασθενείς κατέληξαν, 354 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – 1049 νέες λοιμώξεις αφορούν παιδιά. Διενεργήθηκαν 79.793 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 5,1%.

Κλειστή και στα δυο ρεύματα παραμένει η εθνική Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού από Ρομά, που διαμαρτύρονται για τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου από αστυνομικούς, στο Πέραμα. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην Παλαιά εθνική οδό. Οι ομάδες των ατόμων καίνε λάστιχα, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το θύμα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στον θώρακα και στην κοιλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραύματα ήταν από απόσταση και όχι εξ επαφής. Συγκέντρωση για τo θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου στο Πέραμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Αθήνα από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στο πλαίσιο της οποίας έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία. Την Τέταρτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή για την απολογία τους οι 7 κατηγορούμενοι αστυνομικοί, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος εργαζόμενος στην προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα. Ο άτυχος εργαζόμενος μόλις είχε σχολάσει και επέστρεψε να πάρει από το σημείο κάποια προσωπικά αντικείμενα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον Άγιο Αντώνιο.

Πρεμιέρα έκανε σήμερα ο Δακτύλιος. Εξαιρούνται του μέτρου οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων και για το τι χρειάζεται να κάνουν οι δημότες για να εκδώσουν την κάρτα μόνιμου κατοίκου. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο ww.athina984.gr. Ποια, όμως, ήταν σήμερα η εικόνα στα ΜΜΜ;

Στη διεθνή επικαιρότητα… Στο Σουδάν, 3 νεκροί και 80 τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στη χώρα.

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες, αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι, θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα