back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ υψηλός και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού. 3.937 οι νέες μολύνσεις στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους 354 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κύμα συγκίνησης και μηνύματα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο σε Ελλάδα και εξωτερικό στην οικογένειά της Φώφης Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία θα τελεστεί η κηδεία της κηρύσσεται Εθνικό πένθος. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στην Μητρόπολη και η ταφή θα γίνει από το Πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών. Από τις 10 το πρωί η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για λαϊκό προσκύνημα. Η κηδεία της, θα τελεσθεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημόσια δαπάνη.

Η Φώφη Γεννηματά διατέλεσε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Υπήρξε βουλευτής της Β Αθηνών από το 2015. Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και ήταν κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Είχε τρία παιδιά.

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο, είπε στο συλλυπητήριο μήνυμα της η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιστρέφει εκτάκτως αύριο το βράδυ από τη Σαουδική Αραβία.

«Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της», έγραψε στο τουίτερ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Την αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητά της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή, σχολίασε στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Το Κίνημα Αλλαγής και η ευρύτερη Δημοκρατική παράταξη δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τον δρόμο της πολιτικής παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, τονίζει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Κινήματος.

Η Βουλή που τήρησε ενός λεπτού σιγή αναστέλλει την δραστηριότητά της για το υπόλοιπο της εβδομάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο Κώστα Τασούλα.

Γυναίκα πρότυπο ως μάνα, πολιτικός και άνθρωπος, υπήρξε η Φώφη Γεννηματά, τονίζει σε μήνυμα του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι όλη της τη ζωή μαχόταν…με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και γενναιότητα.

Συγκέντρωση για τo θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου στο Πέραμα, έχει προγραμματιστεί για αυτή την ώρα στα Προπύλαια. Κλειστή και στα δυο ρεύματα η εθνική Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού από Ρομά. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην Παλαιά εθνική οδό. Εν τω μεταξύ, δύο διαμπερή τραύματα στον θώρακα και στην κοιλιά, έφερε σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο 20χρονος που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τραύματα ήταν από απόσταση και όχι εξ επαφής. Την Τέταρτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή για την απολογία τους οι επτά κατηγορούμενοι αστυνομικοί.

Πρεμιέρα έκανε σήμερα ο Δακτύλιος. Εξαιρούνται του μέτρου οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων και για το τι χρειάζεται να κάνουν οι δημότες για να εκδώσουν την κάρτα μόνιμου κατοίκου θα μας ενημερώσει ο Γιώργος Μανουσακάκης.

Σε μίνι αποκλιμάκωση οδηγείται η διπλωματική κρίση Τουρκίας και 10 χωρών της Δύσης για την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά.

Οι 10 πρέσβεις προχώρησαν σε κοινή δήλωση με βάση την οποία δηλώνουν ότι σέβονται και τηρούν το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης για το διπλωματικό πρωτόκολλο, σχετικά με την μη παρέμβαση στα εσωτερικά του κράτους στο οποίο υπηρετούν και τον σεβασμό στο νομοθετικό και ρυθμιστικό του πλαίσιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές της τουρκικής Προεδρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν, που είχε ζητήσει να κηρυχθούν οι πρέσβεις ανεπιθύμητοι, κάτι που πρακτικά θα οδηγούσε σε απέλασή τους, “χαιρετίζει” την δήλωση των πρέσβεων, με την διπλωματική κρίση να αποφεύγεται στο “παρά πέντε”.

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες, αναμένονται αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι, θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα