back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην κάθοδο του Κηφισού από την Γέφυρα της Βαρυμπόμπής μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Νωρίτερα -λόγω και του δακτυλίου που τίθεται από σήμερα σε ισχύ- σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων, αλλά και αλλεπάλληλα τροχαία.

Αναφορικά με τον δακτύλιο, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται καθημερινά για όλα τα ΙΧ με το σύστημα μονά ζυγά, Δευτέρα ως Πέμπτη από τις 7 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και τις Παρασκευές ως τις 3 το μεσημέρι.

Ελεύθερα θα μπορούν να κινούνται τα αυτοκίνητα EURO-6, όλα τα ηλεκτρικά, υβριδικά και φυσικού αερίου και υγραερίου εκ κατασκευής οχήματα.

Οι άδειες των λεγόμενων καθαρών IX θα χορηγούνται με Ειδικό Σήμα Κυκλοφορίας Οχήματος στον Δακτύλιο μέσω του gov.gr.

Όσον αφορά τους μόνιμους κατοίκους του δήμου Αθηναίων, θα κάνουν αίτηση στην Πλατφόρμα των Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου, eservices.cityofathens.gr, για να βγάλουν κάρτα εισόδου-εξόδου. Η κάρτα δημιουργείται και εξάγεται αυτόματα από το σύστημα. Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

«Έχουν ήδη μπει περίπου 2.000 αιτήσεις μέχρι το βράδυ της Κυριακής, έχουν εκδοθεί οι πρώτες κάρτες. Θεωρούμε ότι μέχρι σήμερα θα υπάρχει μια ανοχή τόσο από την πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας» είπε στην ΕΡΤ ο διευθύνων σύμβουλος επιχείρησης μηχανογράφησης του Δήμου Δημήτρης Σταμάτης.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον δακτύλιο θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Με επόπτες που θα ελέγχουν την κίνηση στις λεωφορειακές γραμμές, αλλά και μέσω των συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου ο ΟΑΣΑ σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα λόγω της εφαρμογής του δακτυλίου.

Σε ισχύ από σήμερα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η πλήρης απελευθέρωση των μέτρων σε καταστήματα τροφίμων (σούπερ και μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), φαρμακείων, pet shop, αλλά και των καταστημάτων λιανικής, των malls και των εμπορικών χωριών, αφού μειώνεται στα 2 τ.μ. από 9 τ.μ. που ίσχυε ο «ζωτικός χώρος» που έπρεπε να καταλαμβάνεται ανά καταναλωτή. Καταργείται το προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας το οποίο ίσχυε για τα σούπερ μάρκετ και ήταν από τις 7:00 έως τις 21:30 και για τα εμπορικά που ήταν από τις 7:00 έως τις 21:00.

Υποχρεωτική παραμένει ωστόσο η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στους εξωτερικούς, χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Περισσότερα θα βρείτε στο 3w.athina984.gr.

Αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και εκτόξευση των κρουσμάτων του κορονοιού, εξαιτίας της άρσης των περιοριστικών μέτρων ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές, αλλά και του χαμηλού ρυθμού των εμβολιασμών. Η ανησυχία των ειδικών εντείνεται για περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Σε Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Ηλεία και τη Δυτική Αττική έχει εμβολιαστεί κάτω από το 50% του πληθυσμού.

Αρχίζει από σήμερα η αξιολόγηση στα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε σε όλες τις σχολικές μονάδες εγκύκλιο, με την οποία γνωστοποιεί ότι ενεργοποιείται η σχετική φόρμα, στην οποία υποβάλλονται ηλεκτρονικά η συνοπτική έκθεση αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και ο συλλογικός προγραμματισμός.

Από σήμερα έως και τις 5 Νοεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν οι δικαιούχοι φοιτητές τις αιτήσεις τους για τις μετεγγραφές. Εν τω μεταξύ ξεκίνησαν σήμερα οι δηλώσεις και η διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων του Χειμερινού Εξαμήνου.

Αίσιο τέλος για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 35χρονου γερμανού τουρίστα στον Ψηλορείτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, βρέθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί από δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας σε δύσβατο σημείο στον Ψηλορείτη. Είχε χαθεί κατά την διάρκεια πεζοπορίας.

Με ανησυχία παρακολουθούν ΗΠΑ και ΕΕ το εξελισσόμενο πραξικόπημα στο Σουδάν. Την βαθιά ανησυχία του εξέφρασε μέσω του επίσημου λογαριασμού της διεύθυνσης αφρικανικών υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ Τζέφρι Φέλτμαν. Προειδοποίησε πως η κατάληψη της εξουσίας από τους στρατιωτικούς θα θέσει σε κίνδυνο τη συνέχιση της βοήθειας την οποία προσφέρει η Ουάσινγκτον στη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 17 βαθμούς. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα