back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοιού στη χώρα μας. 3.585 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 348 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, όπου ολοκληρώθηκε η διήμερη σύνοδος κορυφής των 27 ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ. Ο πολιτικός μας συντάκτης Αποστόλης Χονδρόπουλος θα μας ενημερώσει.

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 28 και 29 του μήνα η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μετά και από την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Για «σημαντικό δείγμα της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» έκανε λόγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Ουλρίκε Ντέμερ. Την ερχόμενη Παρασκευή, η κ Μέρκελ θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως με τον πρωθυπουργό με τον οποίο θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Διαξιφισμοί κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το ψήφισμά της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου που ζητά τη διενέργεια ερευνών στα κράτη μέλη αναφορικά με τα όσα καταγράφονται στα Pandora Papers. Τι φοβήθηκαν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ και κόντρα στη γραμμή του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος ψήφισαν “λευκό” όσον αφορά το να ξεκινήσουν άμεσα ενδελεχείς έρευνες για τις αποκαλύψεις για τους φορολογικούς παραδείσους; διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ να απαντά ότι, η θέση της όπως και των ευρωβουλευτών της για τα Pandora Papers είναι να γίνει ενδελεχής έρευνα ώστε να ριχτεί φως παντού και να μη μείνουν σκιές και “γκρίζες ζώνες”.

Το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει τη λύπη του για το ότι υψηλόβαθμοι πολιτικοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι καλούνται να λάβουν αποφάσεις, περιλαμβάνονται ονομαστικά στα δημοσιεύματα που προέκυψαν από τα Pandora Papers. Στο ψήφισμα γίνεται ονομαστική αναφορά μεταξύ άλλων στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στον Τσέχο Πρωθυπουργό, στον υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, στον Μαλτέζο πρώην υπουργό και πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Τζον Ντάλι, καθώς και στον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς. Είχε προηγηθεί διαφωνία μεταξύ των πολιτικών ομάδων για το κατά πόσο θα υπήρχαν ονομαστικές αναφορές στο ψήφισμα.

Αυξημένη αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα εισόδου από Κηφισιά μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Επίσης, στην Αττική οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα καθυστερήσεις παρατηρούνται στις εξόδους για Πειραιά και Λαμία.

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο ζωγράφος και σκηνοθέτης Κυριάκος Κατζουράκης, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους σπουδαιότερους εικαστικούς καλλιτέχνες. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με τον Γιάννη Μόραλη και σκηνογραφία με τον Βασίλη Βασιλειάδη. Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στις 3μμ από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

Έρευνα για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο Αλεκ Μπάλντουιν, πυροβόλησε στη διάρκεια γυρίσματος και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς ενώ τραυμάτισε και τον σκηνοθέτη, διενεργεί η αστυνομία. Το τραγικό αυτό περιστατικό έλαβε χώρα κατά τα γυρίσματα ταινίας στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, ενώ ο Αλεκ Μπάλντουιν, επαναλαμβανε διαρκώς «Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;». Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής επέμεινε ότι το όπλο ήταν ρέπλικα και ήταν γεμάτο με άσφαιρα.

Στα ημιτελικά του Kremlin Cup προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη ξεπερνώντας το εμπόδιο της Ρουμάνας Σιμόνα Χάλεπ στους «8» της διοργάνωσης με 2-0 σετ.

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα