back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Για ένα διήμερο, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται στη χώρα μας η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μετά και από την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Για «σημαντικό δείγμα της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» έκανε λόγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Ουλρίκε Ντέμερ. Την ερχόμενη Παρασκευή (29/10) η κ Μερκελ θα συναντηθεί στο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό και στις 12 και μισή θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Σε εξέλιξη είναι η δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Ο ευρωπαίοι ηγέτες χειροκρότησαν όρθιοι αποχαιρετώντας την καγκελάριο την Αγγελα Μέρκελ που συμμετέχει στην 107η και τελευταία της ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία.

Εν τω μεταξύ, Ελλάδα και Κύπρος θέτουν στη Σύνοδο την τουρκική προκλητικότητα και την ανάγκη ανάσχεσης της παραβατικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τα νέα πυρά που εξαπέλυσε η Άγκυρα περί «βημάτων που αυξάνουν την ένταση» απειλώντας ότι θα επέμβει σε οποιαδήποτε ενέργεια της Λευκωσίας για γεωτρήσεις. Απορρίπτουμε στο σύνολό τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις τονίζουν διπλωματικής πηγές στην Αθήνα.

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενη χειραγώγηση δημοσκοπήσεων και μέσων ενημέρωσης.

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην έξοδο της Αθηνών Λαμίας από Μοσχάτο έως τη Νέα Φιλαδέλφεια, στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά. Αυξημένη κίνηση και στους δρόμους περιμετρικά του Συντάγματος.

Επιστρέφει από την προσεχή Δευτέρα ο Δακτύλιος – Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις με αυτοπρόσωπη παρουσία 9:00 το πρωί με 1:00 μμ., τις καθημερινές στη Τροχαία Αττικής. Κωδικό εξαίρεσης μέσω πλατφόρμας που θα ανοίξει έως τη Δευτέρα θα τυπώσουν οι κάτοχοι οχημάτων νέας τεχνολογίας.

Κανονικά οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν τόσο η μαθητική όσο και η στρατιωτική παρέλαση με διάρκεια όμως το πολύ μίας ώρας. Θα πρέπει να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας που προβλέπει μεταξύ άλλων αποστάσεις και σύσταση για μάσκες από τους θεατές.

Να μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία αποφασίστηκε ομόφωνα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη.

Στο επίκεντρο της πανδημίας παραμένει η Βόρεια Ελλάδα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για κατάσταση που θυμίζει την προ των εμβολίων εποχή. Ξεπερνά το 94% το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται λόγω Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 28 νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης, που υπάγονται στις αρμοδιότητες της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), σύμφωνα με στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στις σελίδες τους.

Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει μέτρα. Αλλιώς φέρει αποκλειστικά την πολιτική ευθύνη για τις εξελίξεις, δήλωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής

Πρώτες αιχμές με την εκκίνηση και επισήμως της προεκλογικής διαδικασίας στο ΚΙΝΑΛ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέου προέδρου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου στα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, απέρριψε το σενάριο για σύμπλευση με το ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι πολίτες τον προτιμήσουν στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Στη Γερμανία, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου ορκίζονται οι νέοι ομοσπονδιακοί βουλευτές, στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της Ολομέλειας της Bundestag. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καθίσταται κατόπιν υπηρεσιακή.

Δύσκολη αποστολή στη Μόσχα έχει απόψε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Kαι ο καιρός: Αίθριος καιρός αύριο στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις . Θερμοκρασία από 13- 25 βαθμοί Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα