back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Επιστρέφει από την προσεχή Δευτέρα ο Δακτύλιος στο Κέντρο της Αθήνας. Όσοι δικαιούνται νέα άδεια κυκλοφορίας εντός δακτυλίου θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις αποκλειστικά με αυτοπρόσωπη παρουσία 9:00 το πρωί με 1:00 μμ., Δευτέρα έως Παρασκευή, στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Ωστόσο και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΘΗΝΑ984, αντιμέτωποι με ασφυκτικές συνθήκες βρίσκονται ήδη οι επιβάτες που χρησιμοποιούν λεωφορείο τις πρωινές ώρες, καθώς ο συνωστισμός που επικρατεί καταργεί κάθε έννοια μέτρου προστασίας από τον κορονοϊο. Με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες και λόγω της εφαρμογής του δακτυλίου η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολη καθώς θα επιφέρει περιορισμό κατά το ήμισυ στις άδειες ελεύθερης μετακίνησης.

Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για μια κατάσταση που θυμίζει την προ των εμβολίων εποχή.

«Ποτέ μη λες ποτέ» απάντησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown που μπορεί να προκαλέσει η αλματώδης άνοδος των κρουσμάτων του κορονοϊού στην χώρα. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος επιδημιολογικά, επισημαίνοντας ότι θα έχουμε και 4ο και 5ο κύμα, αλλά το θέμα είναι πόσο μεγάλα θα είναι.

Κανονικά θα γίνουν οι παρελάσεις στην χώρα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν τόσο η μαθητική στις 27 του μηνός όσο και η στρατιωτική παρέλαση ανήμερα της εθνικής επετείου, με διάρκεια το πολύ μίας ώρα. Επίσης θα πρέπει να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας που προβλέπει μεταξύ άλλων αποστάσεις και σύσταση για μάσκες από τους θεατές.

Εν τω μεταξύ, την Αθήνα επισκέπτεται στις 28 και 29 Οκτωβρίου, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

Με διαφωνίες και καμία απόφαση κατέληξε χθες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν την Κομισιόν να προχωρήσει με την αξιοποίηση της λεγόμενης εργαλειοθήκης για τη παροχή βραχυπρόθεσμης βοήθειας προς τους πολίτες λόγω των αυξανόμενων τιμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξει έκτακτο συμβούλιο των υπουργών ενέργειας. Ωστόσο οι περισσότερες αποφάσεις των ηγετών μετατίθενται για τον Δεκέμβριο.

Μείωση κατά 2,7% -δηλαδή κατά 3,3 δις ευρώ- σημείωσε το 2020 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που εξυπηρετούν νοικοκυριά, ενώ παράλληλα, λόγω της πανδημίας και του lockdown, μειώθηκε κατά 11,1 δισ. ευρώ -δηλαδή κατά 8,8%- η τελική καταναλωτική δαπάνη, σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Πρώτα πυρά με την εκκίνηση και επισήμως της προεκλογικής διαδικασίας στο ΚΙΝΑΛ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέου προέδρου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου στα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, απέρριψε το σενάριο για σύμπλευση με το ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι πολίτες τον προτιμήσουν στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Θετικός στο ενδεχόμενο των συνεργασιών γενικότερα, εμφανίστηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, λέγοντας ότι με την απλή αναλογική πρέπει να συνεργαστείς. “Μπορεί η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνουν πολιτικές που οδηγούν σε αποκέντρωση της εξουσίας; Εφόσον δω ένα άλλο κόμμα στην πολιτική σκηνή που αντιλαμβάνεται πόσο χρήσιμη είναι η αναδιανομή του πλούτου, μπορώ να κάτσω να συζητήσω” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.

Ψήφο εμπιστοσύνης φαίνεται να δίνουν το τελευταίο διάστημα οι καταναλωτές στην Βαρβάκειο αγορά, λόγω των χαμηλών τιμών. Ο Μιχάλης Λεγάκης έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ και θα μας ενημερώσει σχετικά…

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να εγκατασταθούν στους οικίσκους που έχουν τοποθετηθεί στο Αρκαλοχώρι και τη Βόνη οι πρώτοι σεισμόπληκτοι που έμειναν άστεγοι μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανόλης Φραγκάκης, προτεραιότητα στέγασης θα δοθεί σε οικογένειες τα σπίτια των οποίων κρίθηκαν «κόκκινα», κατεδαφιστέα.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 23 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα