back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Στάση αναμονής στο ΚΙΝΑΛ εν όψει των ανακοινώσεων Παπανδρέου

Διαβάστε επίσης

Στάση αναμονής τηρούν στο Κίνημα Αλλαγής μετά και την αναζωπύρωση εκ νέου των σεναρίων για κάθοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην εσωκομματική κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ. Τα σενάρια πυροδότησε η χθεσινή αινιγματική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, δήλωση η οποία από πολλούς ερμηνεύθηκε ως έμμεση προαναγγελία για υποψηφιότητα Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι στο μήνυμα του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε : ”18 Οκτώβρη 1981:Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021: Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού”.

Εν μέσω όλων αυτών αναμένεται η απόφαση του κ. Παπανδρέου. Χθες υπήρξε μια έντονη φημολογία περί έκδοσης ανακοίνωσης , η οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε . Σε κάθε περίπτωση οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται έως και την Πέμπτη οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι προγραμματισμένο σήμερα να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για την εκδήλωση του Ζουλφί Λιβανελί προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, απ’ όπου θα επιστρέψει την Τετάρτη το απόγευμα.

Στάση αναμονής τηρούν και οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος , Παύλος Χρηστίδης, Χάρης Καστανίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου. Πλην του κ. Κεγκέρογλου όλοι εμφανίζονται αμετακίνητοι ως προς το θέμα της υποψηφιότητας τους. Χθες ο κ. Κεγκέρογλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητας του. Μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησης με τον κ. Παπανδρέου , ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανάφερε μεταξύ άλλων :“Ως υποψήφιος Πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας.”

Χθες ο πρώην πρωθυπουργός είχε επικοινωνία και με τον κ. Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε στον κ. Παπανδρέου την ανάγκη ενότητας της παράταξης. Υπογράμμισε ωστόσο και την ανάγκη ανανέωσης, η οποία είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα-όπως ανέφερε- και βασική προϋπόθεση για την αναγέννηση της παράταξης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής χρέη εκπροσώπου τύπου για το μεταβατικό στάδιο, μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ θα εκτελεί ο γραμματέας της ΚΠΕ Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Υπενθυμίζεται οτι ο Παύλος Χρηστίδης είχε υποβάλει προ ημερών την παραίτηση του από εκπρόσωπος του κόμματος λόγω της υποψηφιότητας του για τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα