back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ισχυρός σεισμός 6,1R στην Κάρπαθο – Αισθητός σε Κύπρο, Τουρκία, Αίγυπτο

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή σεισμική μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 08:32, στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου και έγινε αισθητή, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, σε Κύπρο, Τουρκία και Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 127 χλμ. ΝΑ της πόλης της Καρπάθου

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί μετά τη νέα  ισχυρή σεισμική δόνηση.

” Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα. Δεν περιμένουμε να επηρεάσει τα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί γιατί είναι πολύ μακριά από αυτά” δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

“Ήταν ένας ισχυρότατος σεισμός, ωστόσο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθος δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς” εξήγησε μέσω του ΣΚΑΙ και ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.  “Είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα συμβάντα, άλλα όχι επικίνδυνα” κατέληξε ενώ ανέφερε ότι σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό κέντρο ο σεισμός ήταν της κλίμακας των 6,3 Ρίχτερ.

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθηγητής Άκης Τσελέντης, επισημαίνοντας πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα