back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε επιδημία των ανεμβολίαστων εξελίσσεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών της Covid-19.
Χθες ένας άνδρας 32 ετών στα Καλάβρυτα, μία γυναίκα 34 ετών από τα Τρίκαλα και ένας 49χρονος στο Ηράκλειο έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες. Και οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι.

Τα παιδιά μεταδίδουν και αποτελούν “ρεζερβουάρ” για τη διευκόλυνση νέων μεταλλάξεων, τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, προσθέτοντας ότι οι ανήλικοι έχουν το ίδιο ιϊκό φορτίο με τους μεγάλους και μεταδίδουν το ίδιο, για αυτό και είναι σημαντικό να εμβολιαστούν. Αναφορικά με την ανοσία, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι τα άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν εμβολιαστεί ακολούθως έχουν καλύτερη ανοσοαπόκριση.

3.164 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 43 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, 347 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει, υπογράμμισε χθες το βράδυ και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Economist στην Αθήνα, με θέμα την υπογεννητικότητα. «Είναι σεβαστή η επιλογή που έχει κάποιος να μην εμβολιαστεί, αλλά η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης. Ανέφερε ότι “το 20% των άνω των 60 ετών, δηλαδή 633.000 πολίτες, έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν στη χώρα μας..

Φόβους ότι μετά το Δεκέμβριο η κατάσταση θα δυσκολέψει κατά πολύ όσον αφορά την επέλαση του κορονοϊού, καθώς οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί ενώ θα ξεσπάσουν και άλλες ιώσεις όπως η γρίπη, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτική για τις παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Η ρυθμιστική αρχή της Ε.Ε. για τα φάρμακα δήλωσε ότι έχει αρχίσει να αξιολογεί τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του Covid-19, σε παιδιά 5 – 11 ετών.

Οι εξελίξεις σε Κυπριακό, Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής 9ης τριμερούς συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου, που θα γίνει στην Αθήνα.
Οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Αναστασιάδης και Φατάχ Αλ Σίσι αναμένεται ακόμη να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη που θα σηματοδοτεί τις κοινές τους αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και το ευρύ φάσμα συνεργασίας των τριών χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

«Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ θα ετοιμάσει ένα «έγγραφο επιλογών», ως απάντηση στη μη αντιστροφή της συμπεριφοράς της ‘Άγκυρας στα Βαρώσια, όπως προανήγγειλε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά το πέρας του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.

Χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις παρενοχλήσεις πλοίων στις ΑΟΖ κρατών-μελών και τόνισε ότι όλα τα κράτη-μέλη εξέφρασαν ισχυρή αλληλεγγύη για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ως τη μία μετά το μεσημέρι, λόγω των εκδηλώσεων για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Αναλυτικά τα μέτρα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί επί της οδού Χαλκοκονδύλη εξήγγειλε γιασήμερα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τους πρεσβευτές δέκα χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, για να τους επιδώσει διαμαρτυρία εξαιτίας της έκκλησής τους να αποφυλακιστεί ο εκδότης και μαικήνας Οσμάν Καβαλά, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο 63χρονος Καβαλά συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017 με διάφορες κατηγορίες, σχετιζόμενες με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί το 2013 και το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Παραμένει προφυλακισμένος τουλάχιστον τρία χρόνια, χωρίς να έχει καταδικαστεί.

Σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της Σουπερλίγκας ο Άρης κέρδισε 1-0 εκτός έδρας τη Λαμία, ενώ στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 92-78 του Ιωνικού Νικαίας στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Μπασκετ Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα