back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μεταξύ άλλων τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις και τον διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Εξετάζεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023, αλλά και η περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου. Όσον αφορά στους πληγέντες από τη σφοδρή κακοκαιρία ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί άμεσες αποζημιώσεις και στοχευμένες δράσεις.

Στα μεταξύ,

Το ΓΕΕΘΑ ενέκρινε την διάθεση διακλαδικού τμήματος «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» για την απομάκρυνση φερτών υλικών στην Κάτω Γαρούνα της Κέρκυρας. Σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει ο Δήμος Κέρκυρας σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής.

«Είμαστε προσηλωμένοι στο δρόμο της νομιμότητας, δεν πτοούμαστε από προκλήσεις» σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι, με αφορμή και τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου. Ο Φουάτ Οκτάι χαρακτήρισε την Κύπρο, «τουρκικό νησί από το 1571»!! Ενώ επανέλαβε τα περί γεωτρήσεων στην τουρκική -όπως επιμένει να την χαρακτηρίζει – ΑΟΖ της Κύπρου.

Συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος του Νίκου Δένδια: Αύριο θα μετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Τρίτη πραγματοποιείται στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου. “Αν μια χώρα σχεδιάζει να κάνει το “απονενοημένο διάβημα”, να μας επιτεθεί, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα στη χώρα μας.», τονίζει στην Καθημερινή της Κυριακής ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Εντείνεται τις τελευταίες ώρες η κινητικότητα στο Κίνημα Αλλαγής μετά και τη πρωτοβουλία που ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, να συναντηθεί και με τους 6 υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Η διαδικασία βολιδοσκόπησης τους βρίσκεται σε εξέλιξη, ο πρώην πρωθυπουργός ωστόσο δεν έχει αποσαφηνίσει εάν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα με τους κυρίους Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη. Αύριο ενδεχομένως να έχει επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Χθες στην δια ζώσης συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ετέθη από κοινού το θέμα της διασφάλισης της ενότητας καθ’ οδόν προς τις εσωκομματικές κάλπες του Δεκεμβρίου αλλά και της προοπτικής της παράταξης.

Αύριο αναμένεται το πόρισμα για τις αιτίες που προκάλεσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τον εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχίας 3590, λίγο πριν εισέλθει στον επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει ο τομεάρχης μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Κάνει λόγο για πλήρη εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου και επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες, αλλά όχι έργα.

Η 4η Δημοτική κοινότητα στην περιοχή του Κολωνού βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Κυριακής της καθαριότητας. Παρόντες στις εργασίες, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης, αρμόδιος για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Αυτή την ώρα: ΠΑΟΚ-Βόλος: 4 – 1 στο 50’’ και Παναιτωλικός-ΟΦΗ:1 – 1 στο 49’’. Στις 8 και μισή: ΑΕΚ – Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 19,1 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα