back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις, τον διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023, αλλά και την περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου. Όσον αφορά τους πληγέντες από τη σφοδρή κακοκαιρία ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί άμεσες αποζημιώσεις και στοχευμένες δράσεις.

Στο έργο της ταχείας αποκατάστασης των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος», κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και την κεντρική Μακεδονία, επικεντρώνονται πλέον οι αρχές. Κλειστά για την κυκλοφορία των οχημάτων παραμένουν συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Ιθάκη, που έχει πληγεί περισσότερο από τα έντονα φαινόμενα και σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στο νησί , χαρακτήρισε συγκλονιστικές τις εικόνες καταστροφής, υπογραμμίζοντας ότι θα προχωρήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης. Σήμερα επισκέπτεται το νησί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Αγρίνιο, ο δήμαρχος ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τεχνικά κλιμάκια καταγράφουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και υποδομές, ενώ από σήμερα θα λειτουργεί ειδικό γραφείο για τα αιτήματα των πλημμυροπαθών πολιτών.

Στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο αυριανό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Εξωτερικών , Νίκος Δένδιας, μετά και τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις από την Άγκυρα. Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, είπε μεταξύ άλλων για την Κύπρο πως “είναι ένα νησί, το οποίο είναι τουρκικό από το 1571”.

Ζήτημα χρόνου θεωρούν την παραγωγή εμβολίων που θα αποτρέπουν την επανεμφάνιση καρκίνων ο Ουγκούρ Σαχίν και η Οζλέμ Τουρετσί, οι δύο κορυφαίοι επιστήμονες τουρκικής καταγωγής και ιδρυτές της BioNTech που δημιούργησαν το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα