back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στην Ιθάκη και σε περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου που επλήγησαν από την κακοκαιρία μεταβαίνουν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής Χρήστος Τριαντόπουλος και ο γενικός γραμματέας πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου

Στο Καινούργιο του Αγρινίου, την υπερχείλιση τριών ρεμάτων προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια, αυλές και ισόγεια σπιτιών. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκι. Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από τον όγκο του νερού και υπερχειλίσεις χειμάρρων παρατηρήθηκαν επίσης στο Αιτωλικό και τον Αστακό. Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία προχωρούν σε παρεμβάσεις για αντλήσεις υδάτων και διάνοιξη δρόμων.

Συνεχίζεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό δύο ατόμων που χάθηκαν στο Άγιο Όρος. Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε για τον αποπροσανατολισμό τους, περίπου στις 6 το πρωί. Στην περιοχή έχουν ήδη μεταβεί 8 πυροσβέστες με μέλη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας – Διάσωσης της 2ης ΕΜΑΚ.

Με ασφάλεια έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι πολυκατοικίας στον Κολωνό, στην οδό Πυθοδώρου, στην οποία ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου. Η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται.

Δωρεάν rapid tests διενεργούν και σήμερα κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ. Στην Αττική, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Ηλιούπολη, έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Με περισσότερα από τέσσερα κιλά ηρωίνης κρυμμένη στα ρούχα της, πιάστηκε μια 46χρονη στα διόδια των Μαλγάρων. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης θεωρούν τη γυναίκα σημαντικό στέλεχος, ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος. Η συλληφθείσα επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 40χρονος. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 46χρονη παρέλαβε τα ναρκωτικά από την Αθήνα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στη Θεσσαλονίκη.

Ανοιχτές τις πύλες του για το ευρύ κοινό κρατά σήμερα, ως τις 3 μετά το μεσημέρι το Μουσείο Αφής σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών, για δράσεις βιωματικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού.

Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας σήμερα, και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την τιμά με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα, ανά την επικράτεια. Συγκεκριμένα, σήμερα εκδηλώσεις διοργανώνουν οι εφορείες αρχαιοτήτων Ξάνθης, Λέσβου, Φωκίδας, Εύβοιας και τα αρχαιολογικά μουσεία Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου. Στόχος η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την συνεισφορά της Αρχαιολογίας στην προστασία, τη διατήρηση κι ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ…

Στις 18.15 παίζουν: Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης.

Στις 20.30: Παναθηναϊκός – Ιωνικός.

Και ο καιρός…

Άστατος στην Αττική με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα