back to top
16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου, πολυκατοικίας στον Κολωνό και συγκεκριμένα στην οδό Πυθοδώρου. Η πυροσβεστική έχει προχωρήσει στον απεγκλωβισμό ενός ατόμου. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με 8 οχήματα.

Συνεχίζεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό δύο ατόμων που χάθηκαν στο Άγιο Όρος. Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε για τον αποπροσανατολισμό τους, περίπου στις 6 το πρωί. Στην περιοχή έχουν ήδη μεταβεί 8 πυροσβέστες με μέλη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας – Διάσωσης της 2ης ΕΜΑΚ.

Την υπερχείλιση τριών ρεμάτων στο Καινούργιο του Αγρινίου προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε νωρίτερα την περιοχή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια, αυλές και ισόγεια σπιτιών. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκ».

Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από τον όγκο του νερού και υπερχειλίσεις χειμάρρων παρατηρήθηκαν επίσης στο Αιτωλικό και τον Αστακό. Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία προχωρούν σε παρεμβάσεις για αντλήσεις υδάτων και διάνοιξη δρόμων. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε δύο περιπτώσεις για να βοηθήσει ηλικιωμένους να βγουν από τα σπίτια τους που είχαν αποκλείσει τα νερά. Στο Μεσολόγγι, η στάθμη του νερού που είχε κάνει απροσπέλαστους τους δρόμους στην περιοχή νότια του Νοσοκομείου, έχει αρχίσει από τα ξημερώματα, σταδιακά, να υποχωρεί.

Την ανάγκη επαναξιολόγησης των δημοσίων υποδομών σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής, υπογράμμισε ο αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και καθηγητής Διευθέτησης Ορεινών Υδάτων στην Πολυτεχνική Σχολή Φώτης Μάρης. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, διευκρίνισε ότι η μέθοδος με τα κορμοδέματα στις πυρόπληκτες περιοχές δεν συνιστά αντιπλημμυρικό έργο, αλλά μέθοδο συγκράτησης του χώματος για τη δασική αναγέννηση.

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 2 και 25 τα ξημερώματα στην Κρήτη, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Ζάκρου.

Δωρεάν rapid tests διενεργούν και σήμερα κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ. Στην Αττική, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Ηλιούπολη, έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ…

Στις 18:15 παίζουν: Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης.

Στις 20:30: Παναθηναϊκός – Ιωνικός.

Και ο καιρός…

Άστατος στην Αττική με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα