back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Εισαγγελική παρέμβαση για το ακινητοποιημένο λεωφορείο και τους εγκλωβισμένους επιβάτες χθες στη λ. Ποσειδώνος, λόγω πλημμύρας.

Η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου. Η έρευνα ανατέθηκε στον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος θα λάβει καταθέσεις για να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Μαίνονται τα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας για δεύτερο 24ωρο, λόγω της κακοκαιρίας. Στο Χαλάνδρι, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Παπανικολή από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ζαν Μωρέας, λόγω καθίζησης του εδάφους.

«Η Αττική κράτησε σε ακραία φυσική κατάσταση, δήλωσε στον σταθμό μας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προσθέτοντας πως υπήρχαν 2-3 περιστατικά από κεντρικούς άξονες κι αυτό γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα, όπως ο Κηφισός ο οποίος μαζεύει όλο τον όγκο των υδάτων, και τα έργα στον Φαληρικό όρμο».

«Η κακοκαιρία απογύμνωσε την ανεπάρκεια της περιφερειακής διοίκησης Πατούλη» τονίζει σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «τα κύρια αντιπλημμυρικά έργα, που συνοδεύουν τις οδικές παρεμβάσεις στον Φαληρικό Όρμο, εδώ και δύο χρόνια σέρνονται».

Προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης σημειώνονται και στο οδικό δίκτυο σε Κιλκίς και Χαλκιδική, ενώ οι κάτοικοι του Λαγκαδά της Βόλβης και της Χαλκιδικής έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους με το οποίο καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις περιοχές, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η κακοκαιρία μετράει ήδη έναν νεκρό, τον 69χρονο κτηνοτρόφο, που αγνοείτο από χθες στους Τσακαίους, στην Εύβοια. Προβλήματα από την κακοκαιρία έχουμε επίσης στα Στύρα Ευβοίας, στην Ηλεία, την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, που μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα από αύριο το πρωί και, κυρίως, μετά το μεσημέρι.

2.665 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 496 στην Αττική, τα 423 στη Θεσσαλονίκη και 174 στη Λάρισα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 27 έχασαν τη ζωή τους, 368 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε ο Aμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, με αφορμή την υπογραφή της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ. Στο κείμενο υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ «χαιρετίζουν τον ρόλο της Ελλάδας ως περιφερειακού ηγέτη και πυλώνα σταθερότητας, ενώ προσθέτει ότι οι ΗΠΑ “παραμένουν προσηλωμένες στην υποστήριξη της ευημερίας, της ασφάλειας και της δημοκρατίας της Ελλάδας” .

Tην παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων και υπογραφών μέχρι την επόμενη Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, γνωστοποίησε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΚΙΝΑΛ ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Σε ισχύ τίθεται από τις 25 Οκτωβρίου το μέτρο του «Καθαρού Δακτυλίου» στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη ελεύθερα θα κυκλοφορούν εντός του Δακτυλίου, τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκε να περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της προσευχής, σε ένα σιιτικό τέμενος στην πόλη Κανταχάρ, το προπύργιο των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν επρόκειτο για «επίθεση αυτοκτονίας» και ότι διεξάγονται έρευνες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Έιμες, μετά τα πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε νωρίτερα στη διάρκεια μιας συνάντησης με ψηφοφόρους της εκλογικής περιφέρειάς του, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky.

Και ο καιρός,

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα, αναμένονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα