back to top
22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θύελλα αντιδράσεων για τις διακοπές του Μπόρις και της Κάρι στην Ισπανία

Διαβάστε επίσης

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Βρετανία η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να «αποδράσει» για ολιγοήμερες διακοπές στη Μαρμπέγια της Ισπανίας την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ολοένα και διογκούμενη κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο βρετανός πρωθυπουργός φέρεται να διαμένει από την περασμένη Παρασκευή, μαζί με τη έγκυο σύζυγο και τον 17μηνων γιο τους, σε μία βίλα στην ισπανική Κόστα ντελ Σολ που κοστίζει 25.000 λίρες την εβδομάδα .

Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει χθες τις πληροφορίες ότι η βίλα ανήκει στον υπουργό Περιβάλλοντος των Τόρις, Ζακ Γκόλντσμιθ ή να διευκρινίσει αν ο Τζόνσον πληρώνει για τις διακοπές αυτές, υπερασπίστηκε ωστόσο με σθένος το δικαίωμα του βρετανού πρωθυπουργού να κάνει διακοπές, ακόμα και σε αυτή τη χρονική συγκυρία, επιμένοντας πως εξακολουθεί να συντονίζει το κυβερνητικό έργο.

O υπουργός Ντέμιαν Χιντς υπερασπίστηκε τον Τζόνσον λέγοντας «είναι σημαντικό για μια χώρα ο ηγέτης της να ξεκουράζεται μαζί με την οικογένειά του».

Αντιπολίτευση και τύπος κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι την ώρα που οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, καθώς και εκτίναξη τιμών στην ενέργεια, ο ίδιος ξεκλέβει χρόνο για ξεκούραση στην Ισπανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι εγκατέλειψε τη χώρα εν μέσω κρίσης ενώ το θέμα που εγείρεται είναι «ποιος πληρώνει» για τις διακοπές.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα